Pentru început 20 de oameni, ulterior până la 50 de softişti vor lucra sub conducerea englezilor la realizarea următoarelor programe soft ce vor fi implementate în noile generaţii de chipseturi ce vor pune în funcţiune radiourile de tip DAB. Acest standard digital va înlocui actualele frecvenţe AM şi FM. „Vom promova un produs care va purta marca Made in Timişoara. Aici nu va fi un centru de service, un loc unde se vor realiza operaţiuni cu nivel minim de implicare, ci va fi singurul centru unde se va produce software pentru companie”, a declarat Barry Jones, cel desemnat să conducă filiala din România a companiei Frontier Silicon.
Atunci când s-a decis stabilirea noului sediu al Frontier Silicon la Timişoara au fost analizate 32 de criterii. După selecţii multiple şi trei luni de cercetare s-a decis dintre trei ţări: Cehia, Polonia şi România. Şi răspunsul final a fost România, cu singura variantă Timişoara.
„Aţi reuşit să bateţi China şi India, aţi fost mai buni decât toate ţările emergente din America de Sud. Noi am luat în calcul mai multe variabile, de la posibilităţile de navetă, la calitatea factorului uman. Aceşti tineri care formează nucleul noului nostru birou vorbesc mai bine engleza decât mine, au dat şi absolvit teste care mie mi-e frică să le dau. Inginerii de aici nu au frică! Nu există temeri de genul nu reuşim să facem aia sau aia, că nu vom realiza un software sau că nu îl vom termina la timp. Calitatea lor profesională este ireproşabilă”, a mai spus Jones.
El mai spune că societatea pe care o reprezintă va oferi condiţii de lucru stimulative: „Ce le oferim oamenilor? Un mediu de lucru stimulativ, le vom oferi posibilitatea să progreseze… Şi le mai oferim bere şi sandvişuri!”. Desigur, glumea, pachetul salarial oferit este unul de calitate.
Softiştii timişoreni vor lucra mai ales în domeniul produselor de tip DAB, a celor de tip home entertainment, dar şi în domeniul soluţiilor de monitorizare medicală de tip wireless. Compania a pus la punct un nou sistem inovativ de monitorizare a pacienţilor spitalizaţi. Aparatele legate la cabluri numeroase, care transmit datele vitale la distanţă, sunt înlocuite cu nişte mici plasturi care prin intermediul unui nou standard wireless transmit la distanţă datele biometrice ale pacientului. Nu e exclus ca o parte din programele ce vor fi folosite în acest sistem să fie puse la punct tot la Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!