Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a lansat marți volumul „Bunicul meu REGELE MIHAI”, în cadrul unei întâlniri academice, la Universitatea de Vest din Timișoara. Volumul cuprinde o colecție amplă de imagini dar și descrieri ale tânărului principe, respectiv ipostaza monarhului, dincolo de cap al Casei Regale.
„Acum 5 ani m-am căsătorit la Sinaia. Și acest album a început atunci. Am primit un alt album, de la o doamnă, cu mai multe poze. Dacă deschideți cartea, vedeți în prima parte poze cu fundalul negru. Acesta este albumul original, de unde a pornit acest proiect. Când m-am uitat la acest album, m-am gândit imediat nu numai la bunicul meu ci și la popor, la oameni. Pentru că, până la urmă, când ai pe cineva în familie care este rege, nu este 100% al familiei. Ar fi fost un mare păcat pentru mine să păstrez acest album cu atâtea poze frumoase, pe care nu le-am văzut niciodată în spațiul public”, a declarat Principele Nicolae al României, în deschiderea evenimentului de lansare.
Cei de la Universitatea de Vest din Timișoara spun despre carte că este „o incursiune în viața de familie a Regelui Mihai, prezentată în imagini alese personal de Principele Nicolae. Cartea-album este un omagiu adus cu ocazia celor 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai”. Universitatea de Vest din Timișoara a fost, de altfel, înființată prin decretul regelui, au subliniat reprezentanții conducerii instituției de învățământ superior. Anul viitor se fac 80 de ani de la acel moment.
„Vom marca un moment special în istoria universității noastre, va fi anul în care Universitatea de Vest din Timișoara va aniversa 80 de ani de existență. Zilele trecute, domnul rector a lansat un logo aniversar, care simbolizează grafic împlinirea celor 80 de ani de la înființare.(…) Decretul regal numărul 660, din 1944, este actul de naștere al Universității de Vest din Timișoara, prin care se oficializa hotărârea consiliului de miniștri numărul 57, din 1944, privind înființarea Universității de Vest, a patra universitate a țării, după cele din Iași, Cluj și București”, a spus prorectorul Flavia Barna.
Pe lângă discuția de la lansare, Principele Nicolae a dat autografe celor care au dorit personalizarea volumului achiziționat. De asemenea, a fost proiectat filmul „Regele Mihai. Drumul către casă”, cu acces liber pentru public.
Trimite articolul
XȘmangleală și prostie – asta e titlul?
Cartea are, cumva, tiltul ,,Bunicul meu – Tradatorul” ?
Sa nu uitam ca tovarasul ne-a vandut rusilor si s-a ascuns zeci de ani, bine-merci, in ,,modesta” Elvetie, in timp ce romanii au fost umiliti de sovietici si mai apoi de pcr-isti.
Glorie eterna Maresalului I. A. !
-
nu pleaca nici liftul cu tine la cat esti de inteligent
Regalitatea in sec XX si in special XXI reprezinta anacronismul societatilor care nu se pot moderniza. Normalitatea nu inseamna ca o familie sa traiasca pe banii statului la nesfarsit doar pentru ca poarta un nume. Democratia presupune schimbul la perioada de timp bine definite. In 1944 regele a cedat tara pe gratis bolsevicilor. A mai stat in functie inca 3 ani iar la plecare nu a parasit Romania doar cu hainele de pe el asa cum ii plang unii de mila
E copilul care flutura steagul in balcon in 1992. Colegul meu de serie de treapta a doua de liceu nu l’a lasat sa’si vada bunicul muribund. In 20 decembrie 1989, la Timisoara se murea, in vreme ce colegul recita sara ode la TV, impreuna cu ceilalti.
Domnul Mihai, fost Rege al Romaniei, s fost printre primii care si-au recuperat averile .Astazi 22 Noiembrie 2023 sunt peste 400.000 care nu si-au putut recupera proprietatile. Pe acte am o padurice real am un camp cu cioate pe care nu se poate cultivativa nimic.Ar merge sa cresc fazani tinand cont ca se afla la vreo 10 km de comuna si poate fi foarte usor jefuit.