Intrarea în noua secţie se face prin curtea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş, lucru care încă se negociază. Cei de la DGASPC sunt îngrijoraţi că angajaţii lor ar putea lua bacteria care provoacă TBC-ul, deoarece micuţii bolnavi, împreună cu aparţinătorii, urmează să le tranziteze curtea până la secţie. În timpul negocierilor, managerul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, Ovidiu Adam, i-a asigurat pe cei de la direcţie că nu există niciun pericol şi le-a promis că va monta şi un interfon video, pentru a monitoriza permanent traseul pacienţilor şi al aparţinătorilor.
Cei de la DGASPC au spus că accesul prin curtea direcţiei este liber spre Secţia de Pneumologie, la fel ca şi pentru alte secţii care coumunică cu exteriorul prin curtea DGASPC.
Până la urmă, negocierile nu au dus niciunde, aşa că intră în scenă administraţia judeţeană, sub a cărei umbrelă este DGASPC. Vineri, la ora 09:00, va avea loc o întâlnire care va pune lucrurile la punct, pentru că părţile nu reuşesc să ajungă la vreo concluzie. Direcţia are două porţi, accesul pe poarta din spate îl solicită cei de la spitalul de copii.
„Eu nu am spus nu, dar trebuie să o facă într-o formă de legalitate. Acolo este o cale de acces pe care domnul manager spunea că nu poate asigura paza. Consiliul judeţean trebuie să-şi dea acordul. Poarta de acces, cea mare, este oricum la dispoziţia dumnealor. Avem peste 170 de angajaţi, aici în curte se află copii, e singurul lor loc de joacă, în curte vin sute de copii în fiecare săptămână, prin urmare traficul e mare, eu ştiu că TBC-ul e transmisibil, managerul spitalului a spus că TBC-ul nu e boală transmisibilă. Susţin că TBC-ul e o boală transmisibilă. L-am asigurat de deschiderea mea. Dacă aplic normele, la ora 04Ș30 aş putea închide poarta, dar nu am să fac asta. De marţi îl aştept într-una să vină să îl informez”, spune Emilia Milutinovici, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Timiş.
„Va trebui să gândim o reorganizare acolo, în aşa fel încât să nu afectăm nici copiii şi nici oamenii care lucrează acolo. Trebuie să avem grijă de protecţia sănătăţii celor care sunt bolnavi. Sigur, doctorii ştiu dacă sunt sau nu transmisibile aceste boli şi în ce condiţii. Eu zic că va trebui să avem în vedere această problemă a reorganizării spaţiului”, spune preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.
De altfel, vicepreşedintele CJ Timiş, Marian Vasile, a propus darea în folosinţă a unei bucăţi de teren unde să se poată amenaja şi poarta.
Citiți principiile noastre de moderare aici!