Un număr de 125 de participanți provenind din 30 de țări, cei mai mulți din SUA, Italia și Germania, dar și 65 din România discută timp de o săptămână, la Universitatea de Vest Timișoara pe tema „Big Data”. Noțiunea de Big Data definește seturile de date informatice care au dimensiuni atât de mari încât resursele software și hardware clasice nu le pot procesa. Problemele legate de Big Data se referă la achiziția datelor, stocarea acestora, analiza, transferul și vizualizarea lor.
În cele cinci zile ale școlii internaționale de iarnă, un număr de 20 de profesori străini vor susține cursuri specializate. Lista îi include pe Jeffrey Ullman, Universitatea Stanford, și Bing Liu, Universitatea din Illinois, Chicago.
„Pentru multe companii, capacitatea de adaptare la noile cerințe în domeniul informaticii, de adoptare a noilor tehnologii, poate face diferența între succesul sau dispariția de pe piață. Este o problemă de competitivitate. La UVT, am înțeles acest lucru, astfel că am inclus toate aceste noi tendințe ale informaticii în pachetul de competențe oferit tinerilor pe care îi școlarizăm. Este un domeniu dinamic, cu progrese însemnate poate chiar de la o lună la alta, însă am siguranța că echipa de la Facultatea de Matematică și Informatică poate ține pasul. Școala internațională de iarnă desfășurată în aceste zile este o bună dovadă în acest sens”, a declarat la deschiderea cursurilor rectorul UVT, Marilen Pirtea.
Acțiunea de la UVT acoperă un spectru larg de lucrări de cercetare și inovare industrială, cu potențial efect asupra descoperirilor științifice, medicinei, ingineriei, modelelor de afaceri și societății în sine. Evenimentul se adresează în general studenților de masterat, doctorat, post doctoranzilor și practicienilor din industrie. Universitatea de Vest din Timișoara are ca partener al acțiunii Universitatea din Tarragona „Rovira i Virgili”, Spania.
Citiți principiile noastre de moderare aici!