Decizia vine după ce în luna iunie magistrații de la Curtea de Apel Timișoara au decis eliminarea unor înregistrări telefonice din probatoriul de la dosar. Instanța a decis atunci retrimiterea dosarului la DNA Timișoara pentru înlăturarea probelor pentru a decide dacă menține dispoziția de trimitere în judecată a inculpaților sau solicită restituirea cauzei.
Procurorii însă au contestat măsura, iar judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție le-au dat câștig de cauză. În urma deciziei, înregistrările telefonice vor fi păstrate în dosar, iar procesul își poate urma cursul normal.
„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara împotriva încheierilor din 05 iunie 2018 şi 14 iunie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia penală, în dosarul nr. 329/59/2018/a1. Desfiinţează, în parte, încheierea din 05 iunie 2018 şi, în totalitate, încheierea din 14 iunie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia penală, în dosarul nr. 329/59/2018/a1, şi rejudecând: Înlătură din încheierea din 05 iunie 2018 pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia penală, în dosarul nr. 329/59/2018/a1 dispoziţiile privind: Constatarea nulităţii convorbirilor telefonice purtate de inculpaţii Munteanu Petru Sorin, Pavel Teodor, Berzescu Doru Adrian, Milutinovici Eugen, Crăciunescu Nicuşor Marcel, Bledea Cosmin Ionuţ, Drăghici Sorin, Gârbaci Vasilică şi Bâlc Marin autorizate în dosarul nr. 87/P/2015 (la care se află conexate dosarele nr. 126/P/2014 şi 170/P/2013). Excluderea din materialul probator administrat în cauză a proceselor – verbale de redare a convorbirilor mai sus menţionate a căror nulitate a fost constatată. Refacerea actului de sesizare al instanţei în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Munteanu Petru Sorin, Pavel Teodor, Berzescu Doru Adrian , Milutinovici Eugen, Crăciunescu Nicuşor Marcel, Bledea Cosmin Ionuţ, Drăghici Sorin, Gârbaci Vasilică şi Bâlc Marin prin înlăturarea menţiunilor referitoare la conţinutul probelor excluse, respectiv a proceselor verbale menţionate. Refacerea actului de sesizare al instanţei prin înlăturarea menţiunilor referitoare la conţinutul probelor excluse obţinute de colaboratorul cu identitate reală Canavea Cosmin Florin în afara perioadei legale de autorizare cuprinsă între 23.06.2015 – 21.08.2015. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii din 05 iunie 2018 pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia penală, în dosarul nr. 329/59/2018/a1. În baza art. 346 alin. 4 C.pr.pen., dispune începerea judecăţii”, se arată în decizia magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În 2015 conducerea IPJ Timiș a fost decapitată de procurorii DNA Timișoara. Anchetatorii i-au vizat atunci pe șeful IPJ Timiș Sorin Muntean, adjunctul său Florin Bolbos, șeful Poliției Rutiere Marcel Crăciunescu și un polițist de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Dumitru Pavel.
Alături de ei, în dosar mai sunt implicați și alți polițiști din cadrul IPJ Timiș, primarul din Recaș Pavel Teodor, omul de afaceri Eugen Milutinovici dar și Iulian Boț zis Viscol, unul dintre romii celebri din Lugoj.
În total 16 persoane au fost trimise în judecată pentru diferite infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, instigare la infracțiunea de luare de mită, favorizarea făptuitorului, hărțuire și instigare la hărțuire.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1496807″]
[related-post post_id=”1505441″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!