Camera de Comerţ şi Industrie Kikinda şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş au organizat o întâlnire pentru crearea unei reţele de cooperare economică transfrontalieră în care vor fi reunite firmele care vor dori să poarte pe produsele realizate sigla care confirmă că sunt realizate în Banat.
Reţeaua va fi constituită din firmele selectate pentru a purta marca Made in Banat, organizaţiile reprezentate de experţii tehnici, organizaţii neguvernamentale, institute de cercetare şi alte entităţi interesate să sprijine dezvoltarea competitivităţii economice şi să stimuleze colaborarea în regiunea transfrontalieră România-Serbia.
Deocamdată, totul se limitează la interes, firmele dornice să se alăture proiectului urmând să fie chemate pentru a intra în această reţea.
Firmele din Banatul sârbesc şi cel românesc, cele mai interesate de obţinerea mărcii „Made in Banat”, sunt cele din domeniile: industrie alimentară, pielărie, structuri metalice şi echipamente, confecţii-tricotaje şi artizanat, susţin iniţiatorii proiectului.
Proiectul “Made in Banat” a apărut din nevoia de a sprijini dezvoltarea unei economii competitive în regiunea transfrontalieră România-Serbia. Scopul principal propus în cadrul iniţiativei este stimularea competitivităţii economice a societăţilor comerciale din cele două părţi ale graniţei şi a colaborării dintre acestea. Ca un punct final al activităţilor propuse este şi introducerea acestei mărci, „Made in Banat”.
Proiectul a fost lansat la sfârşitul anului 2013 şi are o durată de implementare de 18 luni. Camera de Comerţ Timiş are la dispoziţie în total 429.000 de euro pentru a implementa această iniţiativă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!