Știu oare de pericolul la care se expun lună de lună?
Tampoanele/absorbantele sunt considerate ”dispozitive medicale’’ astfel producătorii nu au obligativitatea de a trece pe etichetă toate ingredientele și materialele din care sunt făcute.
În general tampoanele/absorbantele convenționale conțin chimicale care intră cu ușurință în sistemul sanguin al femeii, inevitabil afectând organele vitale.
Tampoanele/absorbantele convenționale chiar și vata medicinală sunt promovate ca fiind “curate și pure”.
Cum stau lucrurile dincolo de strategiile de vânzare?
În general aceste produse conțin dioxină, o substanță chimică carcinogenă, un produs secundar al procesului de albire. Aceasta rămâne activă în organism până la 20 de ani.
Unii vor spune probabil că dioxina se găsește și în alte produse ceea ce este corect, însă în cazul tampoanelor, această substanță intră în contact direct cu sistemul sanguin, iar consecințele sunt din cele mai grave, de la acnee, vaginite, negi până la alterarea funcției ficatului sau cancer ovarian, de sân sau chiar malformații ale fătului.
Un raport publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că 80% dintre femeile din întreaga lume suferă din cauza unor afecţiuni ginecologice.
Afecţiuni precum vaginitele sunt intensificate de iritaţiile apărute în urma folosirii tampoanelor sau absorbantelor convenționale de proastă calitate.
Studii clinice recente, care s-au desfăşurat pe o perioadă de trei luni în care au fost implicaţi medici ginecologi şi paciente ai acestora, au demonstrat că folosirea de absorbante sau tampoane din bumbac organic pur a dus la rezolvarea iritaţiilor genitale la 90% din paciente.
Procentul de reuşită după prima lună de testare a fost de 60%, acest fapt demonstrând clar că bumbacul organic pur rezolvă iritaţiile şi inflamaţiile produse de utilizarea absorbantelor sau tampoanelor convenţionale care au în componenţă plastic sau celuloză.
De ce să alegeţi un produs din bumbac organic în detrimentul unuia pe care îl folosiţi de ani de zile şi în plus îl găsiţi la orice colţ de stradă, mai ieftin?
Pe lângă problemele cauzate de dioxină, fluxul de sânge din perioada menstruaţiei este mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. După câteva minute de la utilizare. umiditatea şi căldura favorizate de absorbantele convenționale ajută bacteriile să înceapă să se dezvolte.
Tampoanele/absorbantele convenționale sunt fabricate din celuloză, o fibră naturală însă pentru a fabrica produsul propriu zis sunt necesare o serie de substanțe chimice ca: soda caustică, disulfidul de carbon, clorina și acidul sulfuric.
Dacă luăm în considerare riscul de îmbolnăvire cu afecțiuni grave, 10-15 lei lunar în plus par mai mult o investiție în sănătate.
Medici din întreaga lume recomandă folosirea lenjeriei intime din bumbac, însă mai important decât lenjeria este folosirea produselor de igienă, inofensive.
Menstruația nu trebuie să fie neapărat cea mai neplăcută sau incomodă perioadă a lunii. Efectele sau neplăcerile pot fi reduse folosind produse de calitate, mai puțin promovate. Există alternative mult mai sănătoase și mai naturale…nu trebuie decât să alegeți ce credeți că vi se potrivește mai bine. Mai multe aici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!