Momentan, este vorba de un proiect de hotărâre care va ajunge cât de curând în plenul consiliul local. Anterior a fost organizată și o consultare publică, au fost luate în vedere nemulțumirile participanților, iar varianta modificată a fost publicată acum și pe site-ul primăriei. Per total, proiectul de hotărâre privește „aprobarea Regulamentului de serviciu și organizare și funcționare a piețelor proprietatea Municipiului Timișoara și indexarea cu rata inflației aferentă anului 2022 a prețurilor și/sau al tarifelor pentru plata serviciilor oferite utilizatorilor care se va percepe în piețele din Municipiul Timișoara” și poate fi consultat AICI.
„Proiectul de hotărâre menționat vine cu câteva schimbări la Regulamentul de organizare și funcționare al piețelor, atât în vederea creșterii calității activității și produselor, cât și pentru actualizarea aspectelor financiare care țin de funcționarea acestui sector. (…) Prevederile Noului Regulament vizează exploatarea și întreținerea eficientă a piețelor, asigurarea unui nivel optim calitate – preț atât pentru produse cât și pentru servicii și păstrarea echilibrului între nevoile comercianților și cerințele cumpărătorilor, astfel încât activitatea comercială să se deruleze în condiții cât mai civilizate și corecte”, transmit reprezentanții primăriei.
„Produs românesc” vs. „produs import” și noi tarife
Una dintre modificările pe care clienții le vor observa după aprobarea noului regulament ar fi apariția etichetelor „Produs Românesc” și „Produs Import”, în funcție de proveniență, de pe produse În plus, va exista un tarif destul de serios pentru comercianții care nu fac curățenie în mod corespunzător. Per total, taxele se indexează cu rata inflației, 13,8%, dar va exista și o reducere de tarif: cea pentru „remorci proprii pentru depozitare”, până la 2.319 + TVA/lună.
„Cumpărătorii au posibilitatea să susțină producția autohtonă sau să cumpere fiind mai bine informați cu privire la originea produselor achiziționate. De asemenea, se pune un accent sporit pe respectarea de către comercianți a normelor de igienă în activitatea de depozitare și vânzare a produselor.
Noul regulament introduce un tarif nou de 57 de lei/mp/zi reprezentând Taxa de curățenie. Tariful va fi aplicat acelor utilizatori ce nu își fac curățenie în mod corespunzător la locul de vânzare aferent, la încheierea programului. De asemenea, se acordă o atenție deosebită colectării separate a deșeurilor rezultate din activitatea zilnică în cadrul piețelor.
Având în vedere evoluția ratei inflației, se va aplica o indexare de 13,8 % a tarifelor pentru plata serviciilor oferite utilizatorilor. În același timp, se va diminua la jumătate tariful aplicat în piața de gros pentru Remorci proprii pentru depozitare, cuantumul propus pentru acest tarif fiind de 2.319 + TVA/lună”, explică reprezentanții primăriei.
Trimite articolul
Xbla bla avand in vedere bla bla, sa fie bine sa nu fie rau bla bla, mai scoateti niste bani din buzunar! tre’ sa devina tot mai scumpe pietele, sa manâncă si gura lu’ supermarketu lu’ oiropa ceva.
#700
#🐛🐞🐜
#🤪
-
Si mai trist e ca adesea gasesti in piete tot produsele din supermaket cu pret “sporit” si “naturalizate” in romanesti. Cum sa le deosebesti? Stai de vorba cu ele si te prinzi dupa accent? 😄😄😄
Bine, la banane de exemplu, e mai simplu sa-i prinzi, dar ce te faci la mere, bunaoara?-
avem multi specialisti in arn, ma gandesc ca nu le-o fi greu sa faca o analiza si a ce stiu eu ce compozitie chimica a merelor, izotopi… nu stiu, stiu ei insa, o sa apelez cu incredere la ei! plus ca ma gandesc ca PRIMARIA are GRIJA sa nu ajunga in piata decat producatorii, macar in anumite piete gen cele volante, cea din Lipovei. nu? NU?!? 😂🤣😂
“Discutând cu producătorii, Fritz a aflat că aceştia, deşi au contract ferm cu organizatorul pieţei, cu un preţ stabilit clar, li se cer tot mai mulţi bani, fără justificare. Unii acceptă să plătească, pentru a nu pierde locul, dar sumele încasate sunt tot mai greu de acoperit.”
#cum e in campania electorala, si cum e dupa😂🤣😂ps in cürand apar si banane si alte alea romanesti, momentan productia e scazuta. dar exista! atat la nivel de amatori cat si la nivel de institut de cercetare care chiar a naturalizat niste bananieri. mai exista kiwi, cürmale, kaki etc.
DAR: viitorul ce ni se pregateste e mancarea sintetica, poate niste goange pentru gulerele albe, apoi poate ceva StarTrek-replicatoare cu imprimante 3d chestii socoteli. Sau pentru aia inca “utili”, doar niste “Mâzgă verde la tub”, plus cürmarea suferintei pentru “mancatorii inutili” Cand te conduc niste malthusieni psihopati, pățăști! Da’ n-are cum, dom’le, n-are cum! yep, asa e, n-are!#🤪
-
aaaaa… eu doar am glumit pe seama unei realitati. Tu ai facut ceva oarecum de genul demonstratiei numite reducere la absurd. Sau poate varianta amplificare la absurd.
N-as merge chiar asa departe, dar, na… cum crede fiecare. Teoretic, se poate ce ai zis (intr-o anumita masura), dar, teoretic. Practic, analize cu izotopi, etc … SF.
Poate niste analize de certificate de garantie, de certificate de producator, chesti de astea, lumesti. Si, cel mai dificil, putin bun simt. Dar nu am prea vazut asta la autoritati.-
😂 ma refeream la specialistii in vax-uri cu marn, e plina romania de ei. Bun simt? “common sense is not that common”. Cat despre producatori, las’ ca se ocupa administratia frigz, dupa cum zicea in campanie… are si interes. cum s-a pozat el cu supermarketu nemtesc L. total intamplator? eh, traim din nou “decenii de impliniri marețe”, da lupii tineri le stiu ei pe toate mai bine, de ce sa asculte pe cine a mai trait “revolutii culturale”, mai bine asculta “influenceri”. Asta e, lumea nu vrea sa invete decat din greseli proprii. sau niciodata. #Vanity, definitely my favorite sin.
-
-
-
-
In piata sunt multi (majoritatea ?) bisnitari care cumpara de la en-gross aceeasi marfa ca la supermarket, doar ca o vand mai scump. Care e problema sa mergi la supermarket ? … sau tre sa-si mance si gura lu’ bisnitari ceva ?
-
mai cornel, cu electricele am lamurit-o? sa stiu daca sa-ti raspund sau sa te rog sa mai citesti o data, poate intelegi ce-am vrut io sa zic cu producatorii, pietele, supermarketurile, administratia locala si…
#🤪
-
Da, te rog zi mai clar ce vrei sa zici. Nu inteleg toata povestea cu “electricele, producatori, piete, supermarketuri, administratia locala” si multe altele presupun din acele …
E prea complicat pentru mine; presupun ca vrei sa zici ceva filozofic, si imi scapa.-
am incercat, insa cred ca e prea lung comentariul. sau ceva😜 adica nu corespunde cu “principiile” de moderare. unde principiile zic ca daca arati prea clar mizeriile facute de guvernatoru frigz si de cine l-a trimis, nu e ok. da’poate se simte totusi cineva si apare.
-
@hai ca a 8-a oara e cu noroc
@Cornel microbuze electrice: “De unde ai scos 3 lei/kwh?” ti-am raspuns acolo de unde. Sau poate era alt cornel?l, ca era cu litera mica, “cornel”?cine administreaza pietele? primaria. deci cine tre’ sa verifice ca-s producatori atunci? Stii poza lu’ frigz cu sigla de la magazinu nemtesc L.? mie mi-a sarit in ochi. In articol era vb de “Flori și copaci, plantați în cartierele din Timișoara”, il gasesti pe tion, intri in galerie si vezi. da a avut frigz grija sa “plaseze” si sigla alora. Pe langa desfiintarea dozatoarelor de lapte, oua, sifon/apa, rulotelor agil etc. Concürenta la supermarket L, K -nemti si la pretenii francezi A, C. etc. Presupun ca ai fost ironic cu “filozoficu”, nu e nicio filozofie, e o… neocolonie. si guvernatoru frigz are grija de interesele celor care l-au trimis sa guverneze colonia. la fel cu coldermu, cu promovarea culorilor habsburgice pe autobuze si tramvaie(?)… Ei, asa si cu pietele, nu are grija sa fie doar producatori unde ar trebui, nu modernizeaza pietele, creste taxele, introduce amenzi aberante, adica fix invers decat le plangea de mila in campanie producatorilor. Asadar cresc si preturile produselor. Deci scade competitivitatea astora, atata cata o mai fi. Nu mai am chef de explicatii, sper ca e clar, iar tu poti fi de acord sau nu.
#a fost ales!
pentru ca….
#🤪
-
-
-
Pai la cata carne de caine se manca de Paste, cred ca e mai bine asa. Pacat de producatorii locali de buna credinta .