Promovabilitatea extrem de scăzută de la examenul de bacalaureat i-a determinat pe profesorii de la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor să ia această decizie. Începând de zilele următoare vor oferi meditaţii gratuite la matematică, informatică şi economie.
„E prima dată când oferim meditaţii. Dacă promovabilitatea era mare nu aveam cu cine să facem aceste meditaţii. Dacă printre acei elevi care au picat sunt şi câţiva care au vrut să vină la facultatea noastră noi încearcăm să le oferim această şansă. Să aibă acces la o facultate”, ne-a declarat decanul FEAA, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Tot decanul facultăţii spune că dacă în anii trecuţi în prima zi de înscriere la facultate erau aproximativ 50 de candidaţi, în acest an au fost depuse doar 30 de dosare. El este însă sigur că la sesiunea de admitere la facultate din toamnă vor fi ocupate toate locurile.
La Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor sunt disponibile peste 400 de locuri bugetate şi aproximativ 900 cu taxă. Taxă de şcolarizare la facultate este de 2.500 de lei pe an.
Meditaţiile vor fi susţinute de profesori în perioada 18-29 iulie zilnic la matematică şi o dată la două zile la informatică şi economie. Câte două ore pe zi profesorii vor încerca să-i ajute pe elevi să acumuleze cât mai multă materie. “Nu e o problemă că facem meditaţiile pe bază de voluntariat pentru că trebuie să există o legătură între liceu şi facultate. Vor fi tratate toate subiectele. Sperăm să acumuleze cât mai mult.” a spus prof. dr. de informatică de la FEEA Mihaela Muntean.
Profesorii sunt de părere că pentru a fi suficient de bine pregătiţi pentu examen, elevii ar fi trebuit să înveţe în toţi anii de liceu. “Abordăm anumite aspecte ale tematicii. Nu putem face toată materia. În funcţie de programa de bacalaureat am împărţit materia în tematici şi le vom aborda pe cele mai importante” a încheiat prof.dr. de matematică de la FEEA Mihaela Neamţu.
Decanul Facultăţii de Economie, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, a mai spus că îşi doreşte ca activitate de pregătire a elevilor înainte de examenul de bacalaureat să devină una constantă şi în anii viitori.
Citiți principiile noastre de moderare aici!