În judeţul Timiş, după contestaţiile depuse de elevi la examenul de bacalaureat 22 de lucrări au primit o notă mai mare între 1,5 şi 2 puncte şi încă una mai mică cu 1,5 puncte.
Cele mai multe diferenţe au existat la limba română unde 19 lucrări au primit note mai mari cu 1,5 puncte. Alte diferenţe au mai existat la filosofie, geografie şi biologie. “În aceste cazuri se face o comisie de cercetare. Profesorii riscă fie să fie sancţionaţi, de la o observaţie scrisă până la desfacerea contractului de muncă”, ne-a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.
Tot în urma contestaţiilor cel puţin 4 elevi declaraţi admişi au picat examenul de bacalaureat. Aceştia au cerut să îşi vadă lucrările de la BAC, însă nota finala a lor va rămâne cea de după contestaţii.
În judeţul Timiş au fost depuse peste 2000 de contestaţii din care aproximativ 1300 au rămas cu aceaşi notă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş mai susţin că şi bacalaureatul din toamnă va avea loc în aceleaşi condiţii, iar elevii vor fi supravegheaţi cu camere video, chiar dacă Ministerul Învăţământului nu va solicita această măsură.
Contestatii la BAC in Timis. Au fost modificate peste 700 de note
Dezastrul de la Bac se reflecta asupra universitatilor din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!