O dată la şase luni, profesorii Universităţii de Vest Timişoara află dacă se încadrează sau nu în exigenţele studenţilor lor. Cadrele didactice sunt periodic evaluate de participanţii la cursuri, iar în funcţie de aceste evaluări profesorii ştiu dacă sunt sau nu bine percepuţi la sala de curs sau seminarii. UVT derulează asemenea evaluări începând cu anul 2007, operaţiunea este obligatorie pentru toate instituţiile de învăţământ superior din România din 2011. UVT a decis ca această evaluare să se desfăşoare semestrial.
În aceste zile, între 3 şi 15 ianuare, are loc evaluarea aferentă semestrului 1 din acest an. În premieră, operaţiunea se desfăşoară online şi nu prin intermediul formularelor completate cu pixul.
Cei care decid să ia parte la sondaj vor accesa platforma electronică a UVT, la adresa de internet elearning.e-uvt.ro. Aici, tinerii se autentifică folosind adresa de e-mail primită atunci când au primit statutul de student, de forma @e-uvt.ro, și parola aferentă. La intrare în sistem studenţii sunt întrebaţi dacă doresc sau nu să participe la evaluarea cadrelor didactice. Speranţele UVT legate de această ediţie a evaluării sunt mari, se estimează o creştere a numărului participanţilor.
Este pentru prima dată când procedura se desfăşoară online. La precedentele ediţii semestriale ale evalurărilor au participat în jur de o treime dintre studenţi, la cea din semestrul 2 din 2016 au luat parte în jur de 4.500 de studenţi. Participarea este anonimă, cei care dau o notă proastă profesorilor nu sunt în pericol să primească una la fel, nejustificat, la examen.
„Aceste evaluări sunt utile mai ales pentru profesori, ei ştiu ce trebuie să îmbunătăţească în ceea ce priveşte modul de predare şi materia. De asemenea, la promovarea pe posturi se ţine cont de aceste evaluări primite”, am aflat de la Florin Jurcă, purtător de cuvânt al UVT.
Citiți principiile noastre de moderare aici!