Nominalizările din Timiș la prima ediție a evenimentului sunt: profesoara Popa Pamela Alina, din Pietroasa, la categoria „Dezvoltarea leadership-ului la elevi” și profesoara Lupulescu Lorena Cut, director la Gimnazială Boldur, la categoria „Implicare în comunitate”.
La Gala Profesorul Anului din mediul rural 2022 sunt 15 finaliști la cinci categorii. Aceste cadre didactice au reușit să implementeze proiecte la școlile din mediul rural și încurajează potențialul elevilor.
Elevii, părinții, inspectori școlari, profesori sau membri ai comunității au putut face nominalizări la cinci categorii: prevenirea abandonului școlar, dezvoltarea literației, dezvoltarea abilităților socio-emoționale, dezvoltarea leadership-ului la elevi și implicarea în comunitate. În urma jurizării, la fiecare categorie au fost desemnați câte trei profesori finaliști. Fiecare categorie a avut un juriu format din cinci persoane, reprezentanți ai societății civile, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali, parteneri media, profesori sau alumni susținuți de Teach for Romania.
Urmează o nouă etapă, cea de documentare pe teren a poveștilor, precizează organizatorii. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unui eveniment organizat la Iași, în data de 24 martie.
Conform Teach for Romania, la noi în țară, 1 din 5 elevi din mediul rural abandonează școala și tot 1 din 5 elevi nu reușește să obțină media 5 la Evaluarea Națională. Teach for Romania este un ONG care de opt ani recrutează și pregătește oameni să devină profesori și învățători în școlile publice din România. În anul școlar 2021-2022, 118 cadre didactice fac parte din acest program și predau în 94 de școli, din 22 de județe.
Citiți principiile noastre de moderare aici!