Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Florin Ristei, Miroslav Ilić și Roby Lakatos Ensemble urcă pe scena din Parcul Rozelor la Ziua Timișoarei. În toate cele patru zile, evenimentele încep la ora 20.
Astfel, în 1 august, la TIMIȘOARA REMEMBER spectatorii vor putea viziona „Voievodul Țiganilor”, operetă de Johann Strauss (fiul) pusă în scenă de Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, din București.
- Dirijor: Constantin Grigore
- Dirijor cor: Vasile Bădescu
- Coregrafia: Andreea Constantinescu Fuciec
- Scenografie: Elisabeta Făcăianu
Soliști:
- Barinkay: Mihai Urzicana
- Saffi: Patricia Seymour
- Czipra: Cristina Trandafir
- Arsena: Gabriela Daha
- Ottokar: Daniel Andrei Găină-Cojuharov
- Zsupan: Florin Ganea
- Mirabella: Gladiola Nițulescu-Lamatic
- Carnero: Anton Zidaru
- Homonay: Marius Mitrofan
„Ne amintim de Timișoara de odinioară cu un spectacol inspirat dintr-o poveste din secolul al XVIII-lea, petrecută lângă mlaștinile Begăi, în cartierul Mehala de astăzi. Opereta «Voievodul țiganilor», a fost compusă în anul 1885 de Johann Strauss (fiul), pe un libret de Ignatz Schnitzer, inspirat, la rându-i, de romanul omonim al scriitorului maghiar Jókai Mór”, au precizat reprezentanții Casei de Cultură.
În 2 august, sub sloganul TIMIȘOARA SIMFONIC, Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, din București va prezenta „Meșterul Manole” de Jozsef Kappl.
- Compoziție și aranjament muzical: Josef Kappl
- Libret: Victor Cârcu
- Concept: Radu Petrovici și Rebecca Diaconu
- Conducere muzicală: Constantin Grigore
- Dirijor cor: Vasile Bădescu
- Coregrafia: Relu Dobrin
- Scenografie: Vladimir Turturică
- Asistent regie: Sorina Micșunescu
Soliști:
- Manole: Florin Budnaru
- Miruna: Daniela Bucșan
- Povestitorul: Florin Ganea
Trupă rock:
- Josef Kappl: chitară bas
- Robert Magheți: tobe
- Nicu Patoi: chitară
„Meșterul Manole este o operă-rock a formației Phoenix, pe versuri de Victor Cârcu. Începută în 1972, a fost reluată, de Josef Kappl, în 2008, membru Phoenix, și finalizată în 2013, când a avut loc premiera națională, în Sala Capitol, a Filarmonicii Banatul, condusă de dirijorul Radu Popa. Din cauză că autoritățile județene din Timișoara acelor vremuri au reținut dosarul ce conținea textele lui Victor Cârcu și schițele lui Valeriu Sepi, proiectul a fost abandonat de formație, fiind considerat pierdut. Totuși, în februarie 2007, manuscrisul original, împreună cu o prefață scrisă de autor și schițele originale ale lui Valeriu Sepi, au fost publicate la o editură germană”, au transmis reprezentanții instituției.
În 3 august e TIMIȘOARA YOUNG. Cântărețul și prezentatorul TV Florin Ristei cântă alături de Orchestra Simfonică „Lira”.
În 4 august, sub sloganul BORN IN TIMIȘOARA, va avea loc spectacolul susținut de Ansamblul „Timișul” alături de violonistul maghiar Roby Lakatos și soliștii Miroslav Ilić, Nicoleta Voica, Mioara Velicu și Mihai Teacă.
Miroslav Ilić este unul dintre cei mai talentați, longevivi și îndrăgiți cântăreți sârbi. De-a lungul timpului a colaborat cu muzicieni celebri din fosta Iugoslavie, între care și Lepa Brena.
Citiți principiile noastre de moderare aici!