Pentru ziua de 24 ianuarie, autoritățile locale au pregătit un program de manifestații militare și religioase de 30 de minute, dedicat zilei Unirii Principatelor Române, la Timișoara:
- 12:00 – 12:05: Realizarea dispozitivului și întâmpinarea persoanei oficiale – prezentarea onorului, salutarea Drapelului de Luptă, ocuparea locului în dispozitiv, intonarea Imnului Național al României
- 12:05 – 12:15: oficierea serviciului religios
- 12:15 – 12:21: alocuțiuni
- 12:21 – 12:28: depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori
- 12:28 – 12:32: ceremonia se încheie cu interpretarea instrumentală și cu voce a cântecului „Hora Unirii”
Cei ce doresc să participe la festivități în zona delimitată trebuie să prezinte certificatul Covid, cu excepție în afara perimetrului manifestațiilor. Conform regulilor în vigoare, se permite participarea a maximum 500 de persoane.
Luni, 24 ianuarie 2022, este Ziua Unirii Principatelor Române și este zi liberă, conform Codului Muncii. La 24 ianuarie 2022 se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române sau „Unirea Mică”. Acest eveniment este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, după ce, la 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie 1859 domn al Munteniei.
Trimite articolul
XJumatate de ora? wow! la anul poate o sa fie doar 10 minute, am vazut in decembrie ca zgomotul de sirena deranjeaza pe progresistii internationalisti. Asa-i cand unii din zona vor sa se uneasca cu ceva imperiu austroungar, le e dor sa se plimbe doar pe Surogat (pe Corso sa se plimbe doar stapanii si slugile lor, supraveghetorii de sclavetzi de pe la corporatii; imi si imaginez ceva gen cuplul fritz-latzcau punand garduri sa nu fie “deranjati” de “sarantoci”)
Si asta sarbatorim? …. Cand o sa sarbatorim ceva relevant pt orasul nostru, ca eliberarea lui Eugeniu de Savoya? Sau cand vom sarbatorii primul tramvai sau prima lumina electrica…
TR si Moldova erau doua tarisoare retrograde la vremea aceea… si culmea cei mai retrograzi, muntenii, au ajuns sa faca legea. Mai bine era inainte de ei 🙂
Mai ales Timișoara, Reșița, Lugoj, Arad
-
Este foarte simplu cum ar fi aratat orasele Timișoara, Reșița, Lugoj, Arad.Timisoara nu ar fi avut industria de traditie a orasului pusa la pamint de frati Cristesti si Tender,Electromotor,UMT,6 Martie,Dermatina,Industria lanei,Electrotimis,Tehnometal,Solventul toate fabricile de pantofi si,si,si Lugojul si Aradul la fel,Resita Combinatul siderurgic ar fi functionat,Intreprinderea constructoare de masi,RENK Resita.Dar nu noi nu avem nevoie de industrie luam totul de a gata din import
-
#Dorel in actiune” *Electromotor,UMT,6 Martie,Dermatina,Industria lânii,Electrotimis,Tehnometal,Solventul nu au fost moșteniri rămase de la nen’tu Franz Joseph, toate fabricile astea le-au construit bunicii și părinții tăi, de multe ori flămânzi și cu multe sacrificii. Au avut grija să construiască scoli, spitale. Universitatea și Politehnica din Timișoara au fost construite și înființate abia după ce am fost in Romania Mare.
Așa că las-o mai moale și ieși de sub masa stăpânilor tai de alte etnii.
Sau, mă rog, poate îți place, că timp de 1000 de ani ai stat sub masa ba la unii, ba la alții, iar mai nou îți place Mritz.-
Da’ ce, era beat? Preferam sa stau sub masa, atunci, ba la uniim ba la altii, decat doar sa culeg resturile de la masa stapanului sudist, ca acuma.
-
asfrs *Electromotor,UMT,6 Martie,Dermatina,Industria lânii,Electrotimis,Tehnometal,Solventul nu au fost moșteniri rămase de la nen’tu Franz Joseph Si daca erau facute dupa aceia epoca trebuiau distruse???
-
-
-
Ce conteaza, tu n-ai fi fost acolo
Si armata criminala cu tupeu. Nu mai am respect pentru criminalii din decembrie 1989.