Astfel, de luni, 9 noiembrie, programul va începe la ora 8 și va fi prelungit până la ora 20. Toate cele 15 ghișee din cadrul serviciului vor fi deschise, iar angajații vor asigura funcționarea acestora în două schimburi.
„Obiectivul meu este ca primăria ca instituție și comunitatea, în general, să funcționeze la parametri normali în această perioadă în care trebuie să reducem contactele sociale. Am reconfigurat programul de lucru al Primăriei, începând cu camera 12, relațiile cu cetățenii. Primăria trebuie să rămână deschisă pentru rezolvarea problemelor timișorenilor și eficientă. De aceea am decis că programul de la Camera 12 se prelungește la 12 ore, de la 8.00 dimineața, la 8 seara. Am reușit și să decongestionez birourile din primărie, prin aplicarea normelor privind munca la domiciliu, în departamentele unde a fost posibil acest lucru, prin modificarea orelor de sosire și de plecare ale angajaților și prin relocarea unor angajați în activități specifice proiectelor anti-Covid-19. Ca și proiectul Oxigen sau realizarea site-ului covid19.primariatm.ro, aceste măsuri fac parte din strategia timișoreană anti-Covid-19 și din parteneriatul bazat pe onestitate și date, pe care l-am propus timișorenilor încă din primele zile ale mandatului meu”, a transmis, sâmbătă, Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
Trimite articolul
XBravooo…ca prea era program de gravide….4-5 ore…pe bune…
Foarte bine. Ar trebui sa lucreze si sambata si poate chiar si duminica. In plus call-center-ul care mai demult functiona ar trebui pus in functiune 7 zile din 7, iar cei ce lucreaza acolo sa aiba acces la informatii si sa iti poata rezolva o problema simpla cum ar fi sa-ti trimita pe mail decizia de impunere pe care n-ai primit-o prin posta, sa poata sa verifice de ce iti mai apare la impozit masina pe care ai radiat-o anul trecut, sa verifice de ce nu ai primit raspuns la autorizatia de constructie si sa poata marca pe o harta electronica daca reclami ca a aparut o groapa in asfalt care poate genera accidente.
-
As dori sa incep prin a spune ca generalizarea este cea mai proasta optiune posibila. Foarte multi dintre noi am avut experiente negative cu primaria dar asta nu inseamna ca toti sunt incompetenti. Daca ar fi asa s-ar fi dus de rapa de mult.
Primaria functioneza datorita oamenilor simpli si harnici care muncesc de multe ori cat pentru 2 sau 3 nepoti, rubedenii, amante, lingai de partid, etc. Sunt cei din umbra care despre care nu auzim niciodata.
Nevoia de eficientizare in primarie este clara dar hai sa nu cadem dintr-o extrema in alta. Ceea ce ai scris tu loveste tocmai in acestia.
Programul pana la ora 20 asigura acces pentru oricine, indiferent in cate ture lucreaza. Ia du-te tu un pic in tarile acelea civilizate la care te uiti cu jind si arata-mi unde e primaria deschisa sambata sau duminica. Nici macar magazinele nu sunt deschise duminica si asta pentru ca se respecta repausul saptamanal.
In ceea ce priveste trasabilitatea informatiilor, intr-adevar, se pot face foarte multe. Dar cred ca putem fi de acord ca nimic nu se poate face peste noapte. Un prim pas ar fi colectarea de idei (cea cu harta gropilor mi se pare excelenta) si apoi transpunerea in aplicatii.
La cca 700 de angajati orarul trebuia sa fie 24,/24 h si 7 /7 zile
Bravo! O idee buna!
Acum o luna am avut tupeul sa merg la primăria la camera 12 intr-o zi de vineri, după pranz. Bineinteles ca tupeul sa plateste si a trebuit sa reiau excursia pentru luni dimineata. Mare lovitură pentru bugetari, acum o sa rada de ei cei care pleacau vinerea pe la ora 18 de la lucru…
Si la buletine trebuie acest program…
Gandire si organizare mai proasta decat pe vremea lui Robu (in perioada de pandemie) , maresti programul ca sa intre personalul de la PMT in contact cu potentialii clieniti (asimtomatici ) cat mai mult , dar acestia vor venii tot in prima parte a zilei. In loc sa faca posibilul ca oamenii sa rezolve problemele on line fara contact direct(fata in fata)acolo unde se poate. De asemenea personalul in mare majoritate femei vor circula noaptea in conditii de “siguranta maxima” iluminat slab in aproape tot orasul, politie pe strada nu, infractori si boschetari plin orasul. BRAVOS HERR FRITZ !!!
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca multi se adreseaza PMT cu probleme ce nu intra in atributile institutiei, mai bine mai multa informare asa cum s-a factut rapid pentru Covid.
Intrebare pt. Herr FRITZ , cand s-a stabilit programul decalat s-a luat in calcul modul de sosire si plecare de la serviciu in cazul in care intr-o familie si nu numai sotul si sotia veneau impreuna cu autoturism propriu (posibilitate de infectare mai mica) si asa unul vine cu autoturism propriu si unul cu mijloc de transport in comun la alta ora (decalat) posibilitate de contaminare 100 % mai mare.