Peste 2.000 de copii și tineri cu vârste între 6 și 18 ani, dintre care peste 300 din zona rurală, beneficiază de îndrumarea a mai mult de 40 de mentori care îi vor implica în experimente și activități practice pentru a învăța și îndrăgi știinţele, tehnologia, ingineria, artele digitale şi matematica. Mentorii sunt profesioniști din comunitate, ingineri, dascăli, specialiști în diferite domenii, printre ei fiind și doi profesori care predau la Universitatea Oxford.
Sunt susținute, în Timiș, trei proiecte în școli, două proiecte în zona rurală, două proiecte pentru arte, și două proiecte pentru publicul larg (un festival în Piața Libertății și un eveniment în cadrul Aquapic – centrul educațional pentru copii).
În primăvara acestui an au fost depuse mai multe proiecte de acest fel, proiecte evaluate apoi de o comisie externă. Pe baza acestor evaluări, Fondul Ştiinţescu finanţează în Timiş nouă proiecte, cu o valoare totală de peste 225.000 de lei. La acest fond au contribuit companii și persoane fizice.
Sunt proiecte ca „Aventuri în picături”, Aquapic, în cadrul căruia vor avea loc experimente și demonstrații cu apă și se va înființa un minilaborator pe timpul verii. Un alt proiect este Bega Blended, al profesorilor de la Școala nr. 12 , unde echipe formate din elevi și dascăli vor analiza tot ce presupune Bega – faună, floră, apă. Toate proiectele finanțate se vor finaliza în luna octombrie a acestui an.
Copii și reprezentanții asociațiilor care vor realiza proiecte au venit luni la Experimentarium TM. Acolo le-au fost prezentate de specialiști diferite experimente, un ghid al acestora fiind profesorul Zeno Schlett, coordonator Experimentarium TM și mentor Fondul Științescu, care a trezit interesul copiilor de la Școala nr.12 prin ceea ce le-a arătat.
Fondul Ştiinţescu este un program de finanţare pentru proiecte educaţionale dedicate copiilor şi tinerilor între 6-18 ani din judeţul Timiş. Obiectivele Fondului Ştiinţescu sunt de a face ştiinţele mai atractive şi mai interesante pentru elevi, de a forma o comunitate locală de suporteri şi oameni de acţiune în domeniul educaţiei, contribuind astfel la educaţia bazată pe noutate, creativitate şi aptitudini.
Citiți principiile noastre de moderare aici!