În perioada 20-22 iunie, adică în prima etapă a proiectului, s-a intervenit la 29 de case, dar scopul proiectului era restaurarea a 30 de case, motiv pentru care voluntarii au revenit pentru încă o zi, pe 27 iulie, la Eftimie Murgu. Pe parcursul unei zi, voluntarii au reușit să zugrăvească alte 5 imobile.
Voluntarii Asociației Acasă în Banat au intervenit în special la casele cu fațadele gri, unde proprietarii erau oameni în vârstă sau familii cu dificultăți materiale.
”Credem că, în urma acestui proiect, toată lumea a avut ceva de câștigat. Comuna Eftimie Murgu e acum mai frumoasă, iar turiștii care ajung aici să viziteze morile de apă sunt atrași și să se plimbe prin sat, să stea de vorbă cu oamenii, să guste din bunătățile locului, să întrebe de colesa sau de brânza de găinușă. Proprietarii caselor au acum nu doar o casă frumoasă, ei au acum mulți prieteni pentru că voluntarii au prins drag de ei și vor să vină să îi mai viziteze. Noi, toți voluntarii, am câștigat o experiență uimitoare, ne-am dat seama că adunându-ne forțele într-un timp foarte scurt, putem face miracole.”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.
În cadrul proiectului Color the Village/Colorează Satul au participat voluntari din toate colțurile țării – din Timișoara, Reșita, București, Tulcea, Cluj, Bihor! Printre ei au fost elevi, studenți, angajați în mediul de stat sau privat și chiar pensionari. În total au fost efectuate peste 4000 de ore de muncă.
Primăria Eftimie Murgu a sprijinit Asociația Acasă în Banat logistic și organizatoric în cadrul acestui proiect.
”Ce urmează după Color the Village? Un nou Color the Village! A fost o experiență extraordinară pentru toată lumea și vrem sa o repetăm și anul viitor. E un festival al faptelor bune care va ajunge în fiecare an în alt sat din Banat. Însă până atunci, demarăm și alte proiecte pentru a pune în valoare patrimoniul Banatului, pentru că ne simțim cu adevărat Acasă în Banat”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației.
Citiți principiile noastre de moderare aici!