Suma accesată prin PNRR se ridică la 480.000 de euro. Unele gospodării din sat au suferit degradări, altele intervenții neconforme cu statutul de monumente istorice.
Charlottenburg este declarat în integralitate monument istoric: are majoritatea caselor dispuse circular, în jurul unui parc (în trecut plantație de duzi) cu raza de aproximativ 210 m.
Pe lângă reabilitarea celor opt case, se dorește un traseu turistic tematic, pedestru și velo pentru elevi, studenți, dar și pentru pasionații de arhitectură rurală și natură. Planul de valorificare turistică include organizarea de tururi tematice, ridicări cu balonul, organizarea de evenimente culturale, ateliere, evenimente gastronomice și multe altele. CJ Timiș vrea ca cetățenii să păstreze locul și să-l valorifice.
„Proiectul va genera și avantaje economice, prin serviciile complementare. Antreprenorii vor putea produce și comercializa produse locale, vor dezvolta infrastructuri pentru cazare și masă pentru grupuri de participanți la evenimente. În plus, crearea de locuri de muncă și de oportunități de completare a veniturilor va asigura viabilitatea localității”, transmit reprezentanții CJ Timiș.
Din cadrul comisiei de selecție a caselor vor face parte reprezentanți ai Consiliului Județean și ai Muzeului Satului Bănățean, iar în procesul de implementare Primăria Bogda va primi sprijin și asistență de specialitate din partea Consiliului Județean Timiș.
Trimite articolul
XNici un leu pt dezvoltare doar pentru cai verzi pe pereti si portocale in plop.
grotesc proiect. “conducerea” merita spanzurata, cat mai ieftin posibll