Ani de zile, Gara de Nord Timişoara era un spaţiu urât mirositor, plin de cerşetori, boschetari şi hoţi. Era o oroare să treci prin acest spaţiu, unul aflat într-o zonă centrală a orașului. După anumite ”contre” cu municipalitatea, acolo au fost pornite, după mult timp, primele lucrări de igienizare şi rezolvare a problemelor existente. Dovadă sunt igienizările faţadelor, a sălii de aşteptare şi a unor peroane.
Marea încercare a proprietarului clădirii este legată de reabilitarea totală a zonei care îi aparţine. Peste tot în ţară au fost renovate gările, numai la Timişoara nu. A existat un excelent proiect, au existat şi bani, dar şi un constructor extern care nu şi-a făcut treaba, iar fondurile au fost pierdute. S-a ajuns la un proces, câştigat în final, dar ce folos atât timp cât nu mai sunt bani de investiţii.
„Procesul de la Paris a fost terminat, am câştigat. Din păcate, nu mai sunt banii necesari investiţiilor, linia de finanţare a expirat, nu a fost folosită şi banii sunt pierduţi”, am aflat de la Alexandru Simu, şeful Regionalei CFR Timişoara.
Proiectul este unul ambiţios şi, iată, ar putea totuşi deveni realitate. Simu este extrem de optimist în acest sens.
„Lucrările de igienizare pe care le efectuăm acum nu sunt decât o mică parte din ceea ce trebuie făcut aici. Eu cred că în a doua jumătate a acestui an am putea să ne gândim la reluarea proiectului de reabilitare. Sper că vom putea începe din fonduri proprii ale CFR, măcar jumătate din bani, în aşa fel încât să putem realiza licitaţia pentru găsirea unei noi firme care să realizeze construcţia. Proiectul iniţial va fi folosit şi acum, dar cu mici adăugiri, necesare având în vedere momentul actual, modernizarea”, a precizat Alexandru Simu.
Articole pe aceeași temă:
Sala de asteptare a Garii de Nord din Timisoara se renoveaza… artistic
Reparatii la Gara de Nord din Timisoara. Se reabiliteaza fatada cladirii
Citiți principiile noastre de moderare aici!