„Proiectul Geotermal” reprezintă, mai exact, un parteneriat între Primăria Municipiului Timișoara și o companie privată din domeniul energiei pentru „evaluarea posibilităților de încălzire a orașului cu energie geotermală”.
Memorandumul de înțelegere – document mai mult formal – urmează să fie supus la vot în următoarea ședință de consiliu local. Acesta ar fi „doar primul pas într-un proces mai amplu, care implică, printre altele, un plan cu soluții tehnice pentru exploatarea tehnologiei la Timișoara”.
„Realizarea acestui proiect geotermal ar fi un pas important în istoria sistemului de termoficare spre retehnologizare și energie verde. Mă bucur că, după un proces de analiză care a durat peste doi ani, suntem în punctul în care încheiem acest protocol cu una dintre cele mai puternice firme de energie de pe piața europeană. Cred în viitorul sistemului de termoficare al Timișoarei”, a precizat primarul Dominic Fritz.
Parteneriatul se bazează pe o tehnologie inovatoare, care captează căldura din stratul de roci.
Primăria reamintește că a început un „proces de diversificare a surselor de energie” cu înființarea unui nou serviciu public pentru distribuția agentului termic – acțiune care ar fi trebuit să se întâmple din acest an, dar până la urmă amânată pentru anul viitor.
Altfel, până acum, primăria a anunțat mai multe oportunități de accesare a unor finanțări pentru energie verde, dar niciuna nu s-a concretizat.
Trimite articolul
XS-au trezit și politicienii timișoreni dupa ce Oradea are încălzire geotermala de câțiva ani deja, iar la Jimbolia este de zeci de ani. Nu mai este de sifonat nimic la Coldterm ? Supt tot gata ?
dap, pentru evaluarea blablabla. adica inca un “studiu”.
dar salarii se platesc la companiile nou infiintate, nu? super.
” comandantee ” ce face ? SICA acum ca tocmai sa intors de la pădure (cu căruța!) …
FOREAZA sau vine sa tunde la matale ?
Iara se dau sute demii de euro pe harti care nu valoreaza nimic ?
ce frumos! intai platim pentru reclama la energie geotermala in bucla inchisa, scriem acolo ca “optica noastră, ca români, ar trebui să aibă ca esență ce putem face noi cu resursele de care dispunem local, pentru că acestea nu sunt puține”, apoi facem un studiu cu ceva firma straina, apoi candva in viitor poate implementam, evident tot cu o firma straina, si uite asa un serviciu PUBLIC ajunge in mana unor straini care vor avea monopol si deci vor pune ce pret le tuna prin cap, pentru ca nu degeaba s-au straduit “unii” sa falimenteze coldermul, si uite asta facem noi cu resursele de care dispunem: ce stim noi mai bine; adica le dam altora sa faca multi bani iar noi ramanem cu praful de pe toba. ne uitam cum a “crescut” calitatea serviciilor publice prin tara dupa privatizare si cum a “scazut” pretul? sau chiar mai aproape ne putem uita, de exemplu la retim…
-
Nu exista “straini” ci doar straini de cunoastere si de tehnologie…
-
exista o lae care nu intelege ce-am scris si se baga in seama.
-
-
Firma straina e OMV-Petrom. Adica partial romaneasca. Nici nu exista firme romanesti 100% in domeniul energiei cu exceptia a 2 detinute de stat care fac bani din resursele tarii. Deci e nevoie de tehnologie straina ca sa facem ceva. Uita-te la ceva banal – piata de centrale termice. Exista vreun model romanesc pe piata ? La fel si cu astea geotermale, nucleare etc. Tehnologie din SUA, Germania, Israel etc. Si sa imi explici cum e cu praful de pe toba, duce OMV caldura de aici in Austria ?
-
sa-ti explic neocolonialismul? ca vad ca acces la internet ai avea…
-