Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că proiectele pe fonduri europene sunt majoritatea în curs de implementare şi merg bine, dar probleme sunt în continuare cu managementul traficului şi supravegherea video.
„Suntem într-o întârziere cu proiectul de management inteligent al traficului, proiect la care, din păcate, licitația nu s-a încheiat nici acum. De un an și jumătate suntem tot în licitație… Nu ne putem noi imputa nimic, pentru că acolo caietul de sarcini este făcut de specialiști, nu de angajați ai primăriei. Ne-am străduit și noi, dar și specialiștii care ne sunt consultanți, să răspundem tuturor cererilor de clarificare, să gestionăm această licitație cât mai bine. Din păcate, firmele au avut mereu obiecții și s-a prelungit neobișnuit de mult această licitație. Încă suntem în timp util. Dacă în perioadă următoare vom reuși să finalizam licitația – și eu nădăjduiesc că vom reuși -, atunci și acest proiect va putea fi implementat”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Întrebat ce se va întâmpla în eventualitatea în care nu se va reuşi finalizarea cu succes a licitaţiei până la sfârşitul anului, edilul a explicat că proiectul ar putea fi amânat, urmând să fie depus din nou spre finanţare pe noile programe europene.
„Proiectul poate fi amânat, pentru că noi am aplica pe noile programe, iar banii nu s-ar pierde, pentru că i-am direcționa către alte proiecte pe care le avem pe lista de rezervă, spre exemplu, către Michelangelo 2”, a adăugat Robu.
Proiectul Michelangelo 2 prevede lărgirea la trei benzi a străzii Surorile Martir Caceu (Negoiu) şi a Aleii F.C. Ripensia (Sportivilor). Proiectul nu a mai intrat la finanţare, aflându-se în prezent pe lista de rezerve.
Viceprimarul Dan Diaconu crede că dacă va putea fi desemnat un câştigător la licitaţia privind managementul traficului şi nu vor apărea contestaţii, astfel încât să se ajungă la reluarea procedurii, există mari şanse ca proiectul să poată fi implementat în termen, până la sfârşitul anului 2015.
Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat la începutul anului 2013, perioada de implementare anunţată atunci fiind de 12 luni.
Proiectul cuprinde modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 134 intersecţii (extindere în 44 de intersecţii), dotarea intersecţiilor cu 230 de echipamente de supraveghere (camere video), instalarea de radare de viteză şi radare de informare, pentru atenţionarea şoferilor care depăşesc viteza legală, instalarea unor sisteme de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului, crearea unui centru de comandă şi control pentru coordonarea activităţilor de management al traficului şi supraveghere video etc.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 44 de milioane de lei, potrivit autorităţilor locale.
Articole pe aceeași temă:
Radare, camere video si noi semafoare in intersectiile Timisoarei
Licitatii cu probleme la Primaria Timisoara. Robu crede ca totul i se trage de la… Swarovski
Liderii PSD il roaga pe Robu sa se apuce de managementul traficului
Citiți principiile noastre de moderare aici!