Potrivit viceprimarului Cosmin Tabără, documentația pentru viitorul stadion „lego” din Timișoara, care va fi construit în Calea Buziașului, a fost depusă în vederea dezbaterii în Comisia de Urbanism. Apoi urmează etapa de obținere a avizelor și de întocmire a proiectului în detalii.
„Așa cum am promis, stadionul va avea peste 10.000 de locuri, având și o tematică specifică DOAR Timișoarei, o surpriză pe care o vom dezvălui în viitorul apropiat.
Țin să le mulțumesc suporterilor care și-au adus contribuția la realizarea proiectului cu idei și sugestii apărute în mai multe întâlniri pe care le-am avut cu ei și cu proiectanții. […] Dacă toți factorii de decizie ai instituțiilor avizatoare vor înțelege importanța acestui proiect pentru timișoreni, tineri și mai ales iubitori de sport, la sfârșitul acestui an, sau cel târziu la începutul celui viitor, vom începe construcția propriu-zisă”, a declarat Cosmin Tabără.
Contractul pentru realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor la viitorul stadion din Calea Buziașului, cunoscut drept stadionul „lego”, a fost semnat anul acesta, la finalul lunii mai. Stadionul va avea o suprafață de peste 9.000 mp și aprox. 10.000 de locuri, inclusiv VIP și la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.
Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.
De realizarea proiectului tehnic și construcția arenei din Calea Buziașului se vor ocupa firma Tehnodomus și subcontractanții Techno Montaj Sistem, Instal Gas Corporation SRL, Energo Proiect, Atelier Decumanus, MC General Construct Alfa SRL și SC Contact Plus SRL.
Valoarea contractului, cu tot cu TVA, se ridică la 115.433.391 de lei, echivalentul a 23,4 milioane de euro. Durata contractului este de 31 de luni de la semnarea acestuia. Sursa de finanțare a investiției este bugetul local al Timișoarei.
Vă reamintim, la primele două licitații lansate de PMT nu s-a înscris nicio firmă interesată de realizarea acestui stadion, deși suma a fost majorată de la o procedură la alta. Printre motivele invocate s-au numărat probleme legate de prețul variabil al materiei prime, de lipsa acesteia în condițiile războiului din Ucraina și de evoluția economiei mondiale.
Pe aceeași temă:
Nicio firmă nu este interesată să facă stadionul „lego” al Timișoarei. Licitație anulată
Trimite articolul
XTematică specifică Timișoarei? Palmieri mov?
-
Balena (asa arata)? De la Fantana cu peshti?
-
Da! De ce nu
-
Tema specifică și comună majorității proiectelor demarate în Timișoara este cea a nefinalizării nici unuia la termen.
Asta se observă în absolut toate cazurile, în toate domeniile: centre culturale (STPT Multiplexity, fostele cinematografe, viitorul centru multicultural de pe str. Mărășești, Turnul de Apă din Iosefin); infrastructura rutieră (pasajul Solventul, bulevardele Cetății, Bogdăneștilor), Învățământ (Lenau), infrastructură sportivă (yok); sănătate (Spitalul de Copii, corpul nou al spitalului Victor Babeș).
Ce să mai vorbim de toate celelalte proiecte în care s-au investit o grămadă de bani în proiectare și nu există fonduri (sau intenție) pentru începerea execuției?!
Tema specifica o sa fie la fel ca la Cluj Arena: faliment, bani consumati de la bugetul local anual pt a tine in functiune megaconstructia. Cluj Arena cred ca nici acum nu e pe profit si acolo chiar sunt evenimente.
-
Acelasi lucru se intampla cu Colterm de zeci de ani, deci ?!
Proiecte care nu se finalizeaza niciodata. Singura fapta se concretizeaza in Timisoar capitala gropilor si a santierelor fara final.
Multumim Nicolae Robu, viitorul primar al Timisoarei !