Ideea înființării acestui centru a venit din partea consilierului județean PNL Marius Martinescu.
„O propunere este cea a înființării unui centru de tratare a dependenților de droguri, a dependenților de jocuri de noroc și alcool. Trebuie să avem inițiativa înființării unui centru pentru tratarea acestor persoane”, a spus consilierul județean Marius Martinescu la dezbaterea publică care s-a desfășurat, vineri, la Consiliul Județean Timiș.
Titu Bojin, președintele CJ Timiș, spune că înființarea unui centru pentru tratarea celor care au probleme cu drogurile și alcoolul este benefică, dar în ceea ce privește tratarea celor care au patima jocurilor de noroc, liderul CJ Timiș califică ideea drept… trăsnită.
„Eu cred că propunerea este corectă dacă discutăm despre ceea ce înseamnă drogurile și alcoolul. Partea cealaltă, cu jocurile de noroc, e o problemă care nu prea am auzit că ar fi tratamente de care să se ocupe consiliul județean. Cei care vor să-și piardă banii la jocuri de noroc… e treaba lor, dacă-i au. Dependența de droguri și alcool pot fi două motive pentru înființarea unui centru. Cel de-al treilea e mai trăsnit așa, în sensul de a ne preocupa noi de cei care joacă jocuri de noroc”, spune Bojin.
Martinescu a propus și alte proiecte care ar trebui incluse în strategia de dezvoltare.
„Prima propunere se referă la axa transport, realizarea variantei ocolitoare a municipiului Lugoj. Tranzitul prin municipiu de pe două direcții – Buziaș și Reșița, se face în momentul de față pe toate arterele urbane ale municipiului Lugoj, și, ca atare, condițiile de circulație sunt foarte proaste și populația nu are decât de suferit”, a mai explicat Martinescu.
Deși la cea de-a doua dezbatere au fost chemați primarii, parlamentarii și reprezentanții instituțiilor principale din județ, puțini au răspuns prezent.
„Necesitatea acestei strategii derivă din faptul că programul curent de dezvoltare al județului Timiș are valabilitate până la finalul anului 2015. Debutăm într-un nou ciclu de programare a fondurilor europene. Noile programe de finanțare cer ca și condiție obligatorie ca proiectele propuse spre analiză și aprobare să facă parte din programul de analiză strategică. Aceste documente strategice au parcurs un proces de elaborare”, a spus Sergiu Bălașa, directorul ADETIM.
Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Strategiei şi a Programului Strategic Multianual de Dezvoltare Economico-Socială a județului Timiș pentru perioada 2015-2020 va fi supus votului consilierilor județeni săptămâna viitoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!