Reprezentanții industriei HORECA din Timișoara au ieșit vineri în stradă, în Piața Operei din Timișoara, pentru a protesta, în urma măsurilor luate în timpul pandemiei de Covid-19, care îi obligă să deschidă sau să închidă restaurantele în funcție de rata de infectare din localitate.
Unei persoane i s-a făcut rău la fața locului, însă a fost ajutată de jandarmii timișeni și și-a revenit.
Pe pancartele pe care cei din industria Horeca le au cu ei se pot citi mesaje precum ”Contăm doar când votăm?”, ”Omorâți o tradiție doar din intuiție”, ”La desert servim faliment” sau ”Suntem 400.000. Contează?”.
Conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) de joi, 15 octombrie, reprezentanții HORECA din Timiș pot deschide localurile la o capacitate de 50 la sută (în intervalul orar 06.00-23.00) dacă incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori, sau la 30 la sută din capacitate (în intervalul orar 06.00-23.00) dacă rata de infectare este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori. Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Timiș, este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. Rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, conform CJSU, era joi, 15 octombrie, de 2,25 la mia de locuitori.
Reprezentanții HORECA cer ca limita de 1,5 sau 3 la mie să nu se aplice la restaurante și cafenele, la fel cum nu se aplică în alte sectoare de industrie.
Cei din HORECA consideră că restricționarea vânzării și a consumului în restaurant, închiderea sectorului organizării de evenimente, a barurilor și cafenelelor, nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii.
„Nu distrugeți antreprenoriatul local și comunitatea. Trebuie să trăim cu acest virus și să câștigăm războiul supraviețuirii! Doar să ne respectăm și să nu mai fim mințiți!”, transmit cei de la HORECA.
Solicitările HORECA:
„Opriți discriminarea industriei HORECA!!! Nu există nicio statistică care să demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creșterilor cazurilor de COVID-19 ! În lunile de vară în care majoritatea populației a beneficiat de vacantă și în special de serviciile HORECA, numărul de cazuri a rămas CONSTANT!!! După începerea școlilor, revenirea la locurile de muncă și ALEGERILE LOCALE, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat!!! Solicităm ca industria Horeca sa fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie, solicităm sa nu se aplice nici industriei Horeca. Solicităm anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul in curs și anul viitor. Solicităm același program de lucru, aceleași condiții de restricții sau orar, cu respectarea normelor de siguranță, pentru restaurante, locații de evenimente, baruri sau cafenele, pe întreaga perioadă a stării de alertă. Solicităm anularea impozitelor locale pentru clădirile și terenurile active în domeniul Horeca”.
Persoanele care au luat parte la protest au scandat ”Libertate”, ”Vrem să muncim” și ”Unde-s mulți, puterea crește”.
Protestul s-a terminat în jurul orei 18:30.
Trimite articolul
XAcum intelegeti si voi de ce va inchid toti cu atata usurinta. Sectorul vostru aduce sub 1 la suta din Pib ca va desfasurati activitatea la negru. Voi mai putin, nah, sunteti obedienti, patronii vostri stiu ei ce stiu. Statul nu pierde nimic daca va tine inchisi.
Sunt cumva la protest si diversi manelisti sau muzicanti? Subt ofensati ca nu mai pot sa incaseze 5000 de euro o nunta si sa plateasca zero taxe la state? Evenimentele sunt mai degraba focare de evaziune fiscala decat de Covid.
-
statul nu merita taxe.
-
Dezbinarea a funcționat. Cei ce azi ați aruncat cu pietre în cei ce au protestat pe bună dreptate pentru încălcarea dreptului la muncă, țineți minte că, oriunde ați fi, veți suferi de pe urma prăbușirii planificate a economiei țării. Și atunci cine va fi cu voi când voi ați fost împotriva tuturor?
Că era apa x lei, limonada y lei, aglomerație la epic sau că nenea Ion nu vrea în discotecă, nu este important. Important este că nu mai aveți aceste libertăți dar este bine și așa că stați în casă și vă uitați la TV. Nu va mai trece mult timp și va fi tot bine că veți sta pe străzi și vă veți uita flămânzi la cerul plin de stele. De cerșit să nu vă apucați că cerșetorii sunt vectori ai virusurilor și nu se va apropia nimeni să vă dea ceva.-
Taci cu propaganda rusească, nu te crede nimeni.
Auzi acolo, “prăbușire planificată” in absolut toate țările din lume. Cine vă crede? -
Oh, cry me a river.
-
Exact… cică se prăbușește toată economia din cauză că se închid pentru o săptămână, sau o lună, sau chiar un an cei mai mari evazioniști :))))
Postacului unu de fapt îi e probabil frică să nu rămână complet fără bani. Partidul nu mai plătește bine pe comentarii anti-dreapta după eșecul pesedeului de la locale, iar la restaurant e cu contract de colaborare, și nu mai iese bacșișul de la nunțile unde era chelner in nopțile de weekend.
-
-
-
Daca si cei din horeca respecatu ceva probabil era altfel. Cred ca numarai pe degete locurile unde chiar erau distantate mese sau unde chiar nu tineau evenimente, pentru ca nimeni nu ii verifica, si atunci, maximizare profit. Sa nu mai zic de chelneri care erau cu masca sub barba, doar sa fie de forma. Acum la protesc vad ca stiu cum se poarta masca.
Vedeti ca e greu fara clienti? Poate acum incepeti si voi sa ii tratati ca atare.
-
Exact ! Cate locuri infecte, unde iți era frică să intri și înainte de Covid. Cand au fost disponibilizați cei din siderurgie sau minerii sau alte categorii socio profesionale, ăștia ce făceau ? Economia țării vad că e doar Horeca …din păcate ! Sa se rebranduiasaca …sa se reprofileze profesional, etc .
E ok daca se respectau in toate , dar ia mergeti la fratelli, epic(ei au inchis), coco etc nu aveai loc sa te misti…
-
Dar ti-a placut nu? Te-ai simtit bine 🙂 ipocritile
-
In primu rand invata sa tastezi, in al 2-lea rand nu am calcat pe acolo prietene!;), am prieteni care au mers si am auzit povesti, e inadmisibil ce au facut ei, de parca nu exista pandemie si toata lumea se uita in alta parte, ca nahhh nu te iei de ei …. o rusine, si tot ei ies in strada…
-
Aha deci pe fata, borderurile de Stat protesteaza in frunte cu lucratoarele lor ca nu se mai pot fecunda in liniste. Traiasca Pandemia. Ce urmeaza dupa este mai sinistru. Islamul intra in tara si vor incepe decapitarile mai ales a boarfelor. Numai asa se mai domoleste nebunia generala, dezmatul pornografic din Valahia.
-
Nu stiu ce fumezi dar ia-o mai moale lol
Dar oare impotriva patronilor vostri care dupa 1-2 ani de restaurant isi iau vila si 2 mertane in timp ce voua va dau salariu minim pe economie si la consumatori le pun adaos 500% cand demonstrati?? Hotelurile au pret de vest, restaurantele pret de vest si mancarea gust de cantina! Din punctul meu de vedere sa va inchida cu totul, nu doar in pandemie!
nu va suparati dar aveati cateva reguli simple de respectat si cea mai importanta masca, dar voi in cel mai bun caz o tineti sub nas….ca na vi greu sa respirati, eu inteleg ca-i greu cu masca dar sa fim seriosi dupa o ora de stat cu ea te si obisnuiesti, plus ca alea de material is si mai usor, acum aveti figuri, dar nici macar astazi in 90% din locurile unde se serveste mancarea nu se poarta masca, dar aveti pretentii….incercati sa respectati regulile mai intai.
Sunt foarte putini de care chiar imi pare rau. Undeva unde sa mergi si sa nu risti sa mananci ceva cu ingrediente stricate, sau preparate in conditii nepotrivite. Cat despre cum ne ardeati pentru o bere, ca zici ca era servita in buricul Londrei… Si calda, daca se poate. Pe urma, v-ati batut joc de angajtati, i-ati lasat la mila ciubucului. Si nu mai are rost sa amintesc si eu de evaziunea fiscala. Bonuri fiscal nu, angajati la negru, marfa cumparata din surse dubioase, tot fara fiscalizare. Cred ca fiecare ajunge sa primeasca ce merita.
-
Gasesti mancare mai ieftina in buricul Londrei decat in centru si unirii
-
mda poate in cosul de gunoi 🙂
-
Daca mergi 1 an la noi la restaurante si terase cheltui banii cu care puteai sa iti cumperi o casa in centrul londrei!
-
Pai sa va deschida cand va voi calca eu pragu….chiar merita-ti prea erati cu nasul pe sus
-
ai despartit cuvantul “meritati” cu cratima.
cred ca e okay daca nu le calci pragul
8 lei apa plata:)))
Oooo nuuuu. V-au inchis? Unde mai gasesc eu apa plata cu 20 lei ca si la Flonta?
Pare-se ca ati uitat multi “pita” servita in piata Operei in ’89, ati dat vreun banut pt. ea careava? Probabil multi dintre comentatori nici nu ati fost in piata atunci, altfel nu se intelege de unde atata rautate? Sau sunteti cu totii abonati la buget?! Pt. ca in Romania, si nu doar in momentul de fata, afacerile mici au fost doar pt. supravietuire; iar astazi n-au protestat marile companii, pt. ca aia sunt scutiti si in astfel de situatii de impozite, n-au fost acei patroni care oricum organizeaza evenimente, a fost cei care vor sa lucreze legal, au fost cei care respecta legea, cei care lucrand corect acum sunt la limita subzistentei nemaiputand lucra…Dar nu cred ca are rost sa mai zic ceva…am ajuns si noi romanii chiar mai rau ca nemtii; o stiti bine p-aia cu “capra vecinului poate muri”…a mea sa traiasca. TRIST!!!
-
1. Nemții nu au nicio treabă cu capra vecinului, acolo fiecare își vede de treaba lui atâta timp cât ceilalți respecta legea și pe cei din jur.
2. Daca autoritățile au introdus obligativitatea purtării unei banale măști, atunci nemții POARTĂ mască, nu comentează, nu o țin sub nas sau sub bărbie, nu o dau jos după ce intră în magazin și trec de paznic sau dacă le sună telefonul. Rezultatul se vede in numărul de cazuri, deși populația e dublă.
3. Generalizarea nu face bine nimănui. Asta fac și cei care comentează, dar fix asta faci și tu. Da, e adevărat că UNELE firme mici se chinuie. Dar foarte multe încearcă să fenteze cât pot, își bat joc atât de angajați, cât și de clienți, etc. Iar faptul că Horeca aduce putini bani la buget este un fapt, nu o părere. Aduce putini pentru că MULȚI DINTRE patroni cer 20 de lei pe o sticlă de apă pe care o iau cu maxim 1,5 lei de la fabrică, plătesc chelnerii cu minimum posibil, și lasă restul “salariului” doar in baza bacșișului. Iar la evenimente (unde cer sume uriașe), nici un patron nu da bon sau chitanță, și nimeni nu numără meniurile servite. Iar multi dintre ei sunt afaceriști din aia cocalari, parveniți, care sunt foarte bogați, dar acum le spun angajaților “n-am ce sa fac, statul mă oprește”. Dar înainte de pandemie, cine i-a oprit pe acestui “antreprenori” sa ofere condiții de muncă decente?
Wow, toti bugetarii au net, platit de stat , bineinteles!Si mai ziceti ca in Timisoara nu sunt comunisti!!!
MESAJ PENTRU HORECA-IȘTI
În Timișoara se fac angajări la firmele automotive la asamblări cablaje, etc. 🙂 Dacă patronii și personalul nu mai au bani și mor de foame, să meargă să se angajeze la fabrică câteva luni ca să-și câștige pita 😉 Să zică mersi că au această posibilitate în Timișoara 🙂 Au nevoie de doar 8 clase 😉 După pandemie poate se vor lecui de hoțiile jenibile și mofturoase, de exemplu măcar să vândă halba de bere la halbă de 500 ml și nu la cană de 400 ml, căci halba = 500 și nu 400 🙂 Așa-s ei, niște firimituroși care-ți vând o clătită sau o turtă cu 10 lei, ei fiind ca un fel de PSD al Horecăi Valahe = sunt o rușine și o plagă față de meseriașii din același domeniu din Ungaria sau chiar Serbia unde deserrvirea este profesională, porțiile își merită banii, atenția e alta, etc. Toate terasele din zona Centru + Unirii = Adevărate Focare de Infecție fiindcă nu s-au respectat nici cele mai elementare norme antipandemie. Viermuiala și “demascarea” tuturor băgați unii în alții inclusiv pe trotuare în jurul meselor te determină pur și simplu să eviți toată zona infectă, iar ca să stai la palavre hahalerizate în mijlocul focarului e sinucidere. Plus că la Aurora din Unirii gloatele au stat înghesuite ca pinguinii unii în alții gură cască și “demascați”, inclusiv poliția sau jandarmii de pe margine pe care i-am văzut cu ochii mei astfel. Prin urmare, asta e realitatea, gloata Horeca + Clienții sunt parte contribuabilă serioasă la răspândirea nesimțită a infecției. Unde este viermuială mare și vorbă multă cu nas-un gura altuia se produce răspândirea virusului. Stai Acasă. Poartă Mască 🙂 Obișnuiește-te să trăiești cu bani puțini la limita minimului căci se poate. Bunicii unora ar râde de mofturiule unora. Pandemia impune limitări similare unui război sau cataclism iar bunicii noștri au trecut prin așa ceva, unii de mai multe ori în viață, luând-o de la capăt de fiecare dată. ai mei au pierdut crâșmă la naționalizare, au fost deportați, etc. Pandemia nu e moftul cuiva, e fenomen al naturii pe care nu-l poți nega doar pentru că îți strică socotelile în afaceri.
-
@Blitz Pentru a lucra in fabrici trebuia sa ai pregatire. La fel ca in orice alt domeniu. Omul nu e bun la toate. Crezi ca eu ca programator as avea habar sa iti lucrez la banda? Evident nu. Schimbarea meseriei e un mit, reuseste la 3% din cei care incearca.
-
Hai, sa fim seriosi…
Avem asa:
1. meserii care necesita muuulti ani de scoala, educatie, studii de obicei superioare, iar apoi experienta (medic, programator, alte tipuri de ingineri, etc.)
2. meserii care necesita un nivel mediu de formare, obtinut prin experienta invatata de la altii, sau cursuri / o simpla certificare dupa un training, sau chiar o scoala dedicata (instalator, frizer, make-up artist, agricultor, mecanic auto, etc.) Unele pot fi deprinse mai usor, altele mai greu: la mecanica auto nu e suficient un curs de o saptamana, ci trebuie ceva teorie si practica, pe cand un mecanic poate nu are talentul si ochiul artistic necesar pentru a absorbi rapid un curs de machiaj.
3. meserii care necesita un nivel minim de formare… cum zicea si cel caruia ii raspunzi, sa ai 8 clase (de la muncitor necalificat in constructii, gunoier, pana la lucrator pe banda sau casier in magazin).
NU E NICIO RUSINE sa muncesti in ORICARE din cele 3 categorii.
Dar sa zici ca nu se poate schimba meseria catre una de la punctul 3, e o aberatie.
Poate ca la punctul 2 ai nevoie de cateva luni bune de formare, dar punctul 3 chiar e accesibil oricui.
Practic NIMENI dintre cei care au 8 clase si se angajeaza pentru prima oara la banda NU AU MAI LUCRAT pana atunci la banda. De aceea sunt sigur ca se face training, si se explica ceva de genul: “uite, procesul e semi-automatizat, dar cand ajunge produsul aici, trebuie sa ii dai jos chestia asta care ramane nefinisata dupa ce trece prin aparat, scoti si astea, iar apoi il pui pe banda cealalta de unde pleaca mai departe la pasul urmator.”Da, TU CA PROGRAMATOR, ai putea linistit sa lucrezi la banda, dupa ce ti se explica ce trebuie sa faci. La fel cum eu, tot ca programator, am avut in timpul studentiei si job-uri oarecum de genul asta.
Si tot la fel, eu, ca programator, ajung de vreo 3-4 ori pe an sa ma satur de gunoaiele de pe strada si sa le strang cu mana mea si cu experienta mea minima, si probabil o fac aproape la fel de bine ca oricare alt gunoier (poate doar mai incet, lipsindu-mi obisnuinta care vine odata cu experienta).
Chestia asta trebuie sa o fac din cauza ca de cand nu mai e Retim nu mai vine nimeni sa mature. Apropo, multumesc Robu ca ai alocat anual zeci de milioane de Euro pentru salubrizare si spatii verzi, dar in acelasi timp mi-ai dat posibilitatea sa incerc in mod repetat meseriile de gunoier si horticultor daca nu am vrut sa nu fiu sufocat de gunoaie si buruieni. Dar oare “de ce nu te-a mai votat lumea?”Revenind la subiect, am printre prieteni, cunostinte si chiar rude destui oameni care atunci cand nu au avut de lucru, sau nu au mai fost multumiti, sau au vrut sa castige suplimentar, au lucrat extra in complet alt domeniu, sau chiar au schimbat complet macazul si s-au apucat sa invete altceva.
Da, trebuie sa si vrei. Da, este greu sa schimbi ceva cu care esti obisnuit. Dar daca ai putina vointa, in mod sigur se poate, la mult mai mult decat 3% dintre oameni.-
@Pff Lipsesc abilitatile fizice: forta si dexteritate. Daca nu ar fi nevoie de indemanarea umana pe punctul al de lucru, ar fi fost deja inlocuit cu robot (ala nu oboseste, nu greseste). Este diferenta intre a gletuit la nivel amator o camera ce am facut si eu si altii, si gletuit profesional in viteza, ca mai ai alte 30 de camere de facut si trebuie sa fie calitativ. Chiar daca fizic vorbind esti capabil de actiunea de a muta de pe banda pe alta banda, cand adaug viteza de executie si precizie in ecuatie, nu mai e deloc simplu
-
Gletuitul intra la punctul 2, nu la 3. In concluzie, n-ai prea inteles…
-
-
-
Un Ursus obisnuit a ajuns vreo 10 lei in Unirii la Square sa zicem si de la distributor mai mult de vreo 2 lei nu costa; diferenta e “adaos comercial”. De asemenea, ciudatenie, nu prea mai pot sa platesc cu cardul pe la unele terase ca aparent nu merg POSurile. Numa zic ca eu ca potential client nu mi-am redus consumul din cauza covid, ci din cauza marilor afaceristi.
Iar la alegerile locale scris cu caps de PSDist ciorditor nu prea a fost aglomeratie pe niciunde in Timisoara.
-
Asa e, vreo 500% adaos isi pun nesimtitii. Avem preturi de zici ca noi am inventat dubaiul!
-
Tu eti cam prost și te rog sa nu te mai prezinți ca Timișoreanul !
-
^ mostră din ospitalitatea patronului de restaurant cu adaos 500%…
-
-
Când ati pus taxa covid pe bon era bine asa-i?
Fiv-ar birturile si barurile sa va fie. Sper sa dati faliment.
Am vazut si chelneri cu masca pusa pe barbie!
Pai voi de ce nu respectati legea~?
Suntem alături de voi! Vi s-a încălcat dreptul la viață prin încălcarea dreptului la muncă. Acest guvern a administrat catastrofal situația și ne aruncă pe toți în sărăcie! Este jale fraților! Treziți-vă înainte de a fi prea târziu! Dacă azi cade Horeca, mâine va cădea alt segment al economiei și apoi întreaga economie se va prăbuși! Cine va fi responsabil pentru sărăcia lucie în care ne vom scalda, valul de infracțiuni ce va fi generat de aceasta și toate consecințele nefaste? Guvernul incompetent a dat deja vina pe virus și ridică din umeri. Șeful statului zice doar ghinion și ridica din umeri în loc să vină cu soluții, că de aceea conduce, nu?
Peste un an va mai merge bine doar sănătatea ca să dea de muncă pompelor funebre.
-
Cu cit te plateste psd-ul pentru asemenea postari ????
-
Hoooo, ușurel cu fata popii! Ia-o mai ușor cu vrăjeala că nu ești nevastă de popă să sperii prostimile cu iadul și apocalipsa! Industria din Timișoara CAUTĂ FORȚĂ DE MUNCĂ => Economia nu se va prăbuși dacă patronii + angajații lor + figuranții + cocălarii, studentașele venite din rural sau din alte județe care se frecau pe la Coco se vor duce să muncească la cablaje 🙂 La fabrică se cere inteligență de doar 8 clase, exact cât e nevoie și în HORECA sau la facultata unde se cumpără examenele și diplomele 🙂 Cine se simte mai presus de 8 clase, să se angajeze în IT căci se caută ca pâinea caldă joburi inclusiv de acasă 🙂 Dacă nu le place să învețe că e greu și nu pot sta locului închiși între 4 pereți, să meargă la aer curat de Germania la cules spanac sau să investească într-o afacere productivă în agricultură, etc., nu să stea la întins mâna după 10 lei pentru o clătită cu aromă de vanilie sau pentru o cană cu bere. Virusul v-a dat peste cap spiritul vostru de speculanți fiindcă v-a arătat că voi nu sunteți indispensabili unei societăți, ci doar un moft pe care astăzi trebuie să-l abandonați din cauza pandemiei. După pandemie puteți reveni, dar hapsâneala o să vă determine să-i spuneți la țap halbă pentru a vă recupera burțile 😉
-
Imama = Unu = postac rusesco-pesedac
-
@Blitz: Pentru a lucra in fabrici e nevoie de pregatire, forta fizica si dexteritate. Cine dracu are aceste atribute, in afara de cei care deja lucra acolo? La fel ca si cand te-ar pune cineva pe tine sa faci arhitectura sau chirurgie. Vai de cladirea si omul operat
-
1. vezi si ce ti-am scris mai sus
2. tu chiar compari lucratul la banda (training de maxim o saptamana) cu chirurgia (scoala pana imbatranesti, experienta acumulata de-a lungul anilor si responsabilitate imensa)? Pe bune??
3. poate Blitz chiar e arhitect sau chirurg!
4. Nu toate pozitiile din orice fabrica au nevoie de forta fizica. Depinde de fabrica si de banda.
Iar daca un chirurg nu are dexteritate, nu stiu cine are!
5. Cei care deja lucreaza acolo au fost si ei la inceput, si au invatat. Da, precis un trainee/junior nu are randamentul unuia care lucreaza acolo de 5 ani. Dar de aceea va fi platit probabil mai putin, si i se va cere mai putin. Oricum, in multe cazuri chiar si asa probabil un ospatar care se face junior pe banda tot va fi platit legal cu mai mult decat suma declarata in acte de catre patronul horeca, deci macar ii merge un pic mai mult din venit spre pensie in lunile cat ar lucra acolo!-
@Pfff E diferenta foarte mare intre a face ceva ca amator si a face ceva ca meserie. Ia incearca sa cari la fel de multa cantitate de ciment in aceasi viteza ca si un constructor. Iti rupi spatele instant. Sau sa faci 1000 de suruburi pe ora. Degeaba le poti teoretic face daca le faci asa incet sau slab calitativ ca nu le renteaza la fabrica sa te ia. Cum ziceam, fiecare are un “macaz” ca si trenul pe care se seteaza si.. cam acolo ramane. Eu de exemplu in afara de mate si info habar nu am de absolut nimic. Si oriunde ai nevoie de cunostiinte, nu e ca si insalatul unui program. Dureaza ani de zile sa te obisnuiesti
-
-
-
Dezbinarea a funcționat. Cei ce azi ați aruncat cu pietre în cei ce au protestat pe bună dreptate pentru încălcarea dreptului la muncă, țineți minte că, oriunde ați fi, veți suferi de pe urma prăbușirii planificate a economiei țării. Și atunci cine va fi cu voi când voi ați fost împotriva tuturor?
Că era apa x lei, limonada y lei, aglomerație la epic sau că nenea Ion nu vrea în discotecă, nu este important. Important este că nu mai aveți aceste libertăți dar este bine și așa că stați în casă și vă uitați la TV. Nu va mai trece mult timp și va fi tot bine că veți sta pe străzi și vă veți uita flămânzi la cerul plin de stele. De cerșit să nu vă apucați că cerșetorii sunt vectori ai virusurilor și nu se va apropia nimeni să vă dea ceva.
-
Copy+paste detected, nu iti primesti copeicile pentru comentariul asta
saracutii,cei din lina 1 sunt toti obezi,sufera tare ca nu mai pica ciubucuri,
sa treaca la munca adevarata,niste nesimtiti !
Chiar o meritati ,la cum va purtati cu clinetii dar asteptati bacsis ,multi dintre voi tratati clientii ca atare ,asta primiti.Munciti la sapa ca e mai bine.
Azi am mancat in Iulius Mall toate erau deschise la mancare….nu stiu care e faza dar eu daca as avea restaurant m as reprofila pe livrari de manacare la domiciliu cica merge de rupe , asta e fratilor trebuie sa te adaptezi la situatie mergi mai departe
Ca angajat in hotelarie pot sa spun ca ma simt FOARTE vulnerabil. Patronul imi spune sa folosesc aceeasi masca (de unica folosinta ) de 3-4 ori ca nu are bani sa ia mai multe, au dat afara din personal, lucram ca tampitii cate 60-70 ore pe saptamana (ture de 16ore) ne-au anulat si bonurile iar in sedinta ne spun sa nu ne auda gura cu orele suplimentare ca ne da afara !! Cum sa ne protejam cu o masca si spirt ??? Am colegi intr-un hotel care au avut clienti cu covid si s-au imbolnavit si ei !! DE CE NU SE APLICA MASURI DE SIGURANTA MAI DRASTICE ??? De ce clientii sunt nesimtiti si nu poarta masca nici macar atunci cand li se impune ??
PATRONII din hotelarie MERITA SANCTIUNI !!! Angajatii acestora nu !!! Inchideti hotelurile si dati somaj tehnic ! Oricum patronii au bani cu gramada atata timp cat isi permit masini de 70000 de EURO si vacante in AUSTRIA la Aspen !
Iauzi si tu unui protestatar i so facut rau ..si lo ajutat jandarmi si sio revenit )))))))bai mincinosilor ala era beat in pui mei ca eu am fost acolo si lai scos afara din multime
Cu ocazia asta mai invata oamenii sa-si faca singuri de mincare, e mai sanatos. Si bugetarii din primarii puteau fi pusi pe liber in proportie de 80%.