Alex, unul dintre tinerii care au participat la acest protest, a afirmat că prin această acţiune elevii Liceului de Arte Plastice din Timişoara doresc să le arate consilierilor municipali că „nu sunt invizibili” şi că nu doresc să se mute din centrul oraşului la şcoala de pe bulvardul Liviu Rebreanu.
În timpul şedinţei de plen a Consiliului Local Timişoara se va lua o decizie finală în cazul mutării Liceului de Arte Plastice din Timişoara. Instituția de învățământ funcționează în prezent într-un imobil din zona centrală care a fost retrocedat Fundației Caritatea.
Elevii le-au înmânat consilierilor municipali mai multe broşe făcute de ei şi le-au spus că nu doresc să se mute la fosta Şcoală Generală nr. 9, după cum au propus autoritățile. „Am dorit să le arătăm că existăm şi că şcoala de pe Liviu Rebreanu este foarte departe pentru unii dintre colegii noştri, care stau în Calea Lipovei sau chiar în Dumbrăviţa”, a afirmat o elevă.
UPDATE: Consilierii locali au votat mutarea Liceului de Arte Plastice
Cu o singură abţinere, cea a liberalului Ciprian Jichici, consilierii municipali au aprobat mutarea Liceului de Arte Plastice din actuala clădire, în incinta fostei Şcoli Generale nr. 9. Reprezentanţii unităţii de învăţământ susţin că această decizie va duce la desfiinţarea şcolii.
Proiectul de hotărâre a fost introdus în ultima clipă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Timişoara, ceea ce a condus la mai multe schimburi de replici între reprezentanţii Liceului de Arte Plastice, de o parte, şi consilierii municipali şi primarul Gheorghe Ciuhandu, de cealaltă parte.
Una din profesoarele Liceului de Arte Plastice, Adela Kun, a afirmat că urgenţa cu care se discută acest proiect va duce la desfiinţarea şcolii.
„Suntem de acord că s-a discutat mult, dar de aceea s-a discutat, pentru ca să se găsească cea mai bună soluţie pentru noi. Această urgenţă în a găsi o soluţie este o urgenţă de a fi desfiinţaţi. Sigur, nu pe faţă”, a spus Adela Kun. Ea a precizat că jumătate din elevii care doreau să se înscrie în clasa a IX-a la acest liceu au renunţat când au aflat despre posibilitatea mutării liceului pe bulevardul Liviu Rebreanu.
În replică, primarul Gheorghe Ciuhandu a acuzat conducerea Liceului de Arte Plastice de „iresponsabilitate” atunci când a semnat un contract de închiriere cu Fundaţia Caritatea pentru 31.000 de euro pe lună.
„Atât cât voi fi eu primar, nu voi iscăli o dispoziţie de plată pe 31.000 de euro, aşa cum în mod iresponsabil v-aţi angajat”, a spus Ciuhandu.
Şi consilierul local Traian Stoia, care a făcut parte din comisia care a luat decizia mutării liceului a afirmat că elevii vor fi mulţumiţi în noua locaţie, care este avizată sanitar, spre deosebire de clădirea din centru care nu are avizeze de sănătate.
„Continuaţi să instigaţi elevii să vină cu tot felul de jucărioare. (…) Eu sunt convins că în noua locaţie elevii vor fi mult mai mulţumiţi”, a spus Stoia, replica sa fiind primită cu hohote ironice de râs venite din parte elevilor, părinţilor şi dascălilor acestui liceu, prezenţi în sala de şedinţe.
În final, cu excepţia consilierului PNL Ciprian Jichici, care a reclamat faptul că a primit cu cinci minute înainte de şedinţe proiectul ce urma să fie aprobat, toţi consilierii municipali prezenţi în sală au decis mutarea Liceului de Arte Plastice la fosta Şcoală Generală nr. 9.
Protest la Liceul de Arte Plastice din Timisoara
Liceul de Arte se poate muta oriunde, cu conditia… sa fie la Scoala Generala nr. 9
Citiți principiile noastre de moderare aici!