La protestul de duminică, manifestanţilor li s-au alăturat şi membri OSUT, care au afişat pancarte pe care scria „Educaţie, nu cianură”, „6! Vin studenţii”. De asemenea, la începutul protestului s-a dat citire Proclamaţiei de la Câmpeni, adoptată sâmbătă, în cadrul unei adunări la care au participat câteva mii de locuitori din zona Munţilor Apuseni.
Printre revendicările manifestanţilor este şi demisia iniţiatorilor proiectului de lege pentru Roşia Montană, Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu, Gheorghe Duţu şi Victor Ponta, interzicerea prin lege a folosirii cianurii în activităţile miniere din România şi includerea Roşiei Montane pe lista UNESCO.
De asemenea, manifestanţii împotriva proiectului minier de la Roşia Montană şi-au declarat dezacordul şi faţă de exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.
Tot la începutul protestului din Piaţa Victoriei, o parte a manifestanţilor a pus în scenă şi un scurtă parodie. Protestatarii au purtat măşti ale unor membri ai Cabinetului Ponta, au tras de o sfoară la capătul căreia se afla un activist, semnificând raportul de forţe inegal dintre opozanţii proiectului minier şi politicienii care doresc să-l pună în practică.
UPDATE: Manifestanţii au pornit în marş, de această dată spre Calea Şagului, scandând „Vrem viaţă şi natură, nu gaze şi cianură”, “Toate partidele fură prin rotaţie” şi “Uniţi salvăm toată România”. O parte dintre protestatari au rămas în Piaţa Victoriei în semn de solidaritate pentru locuitorii din Pungeşti, locul unde se intenţionează exploatarea gazelor de şist prin fracturare. Cei ce au pornit în marş, în prima intersecţie, cea de la Podul Traian, nu au blocat-o de această dată, însă au mers pe cât de încet posibil până când au trecut de aceasta. Planul lor este să procedeze astfel în toate intersecţiile prin care vor trece în timpul marşului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!