Fermierii timișeni au reluat protestele cu utilajele pe drumul public, pentru a atrage atenția asupra problemelor din sectorul agricol. Asigurările sunt prea mari, îngrășămintele sunt la prețuri exorbitante, iar concurența neloială a cerealelor introduse în țară din Ucraina face ca tona de grâne să fie vândută la prețuri mai mici decât în 2010.
După ce negocierile de ieri de la Ministerul Agriculturii au eșuat, fermierii sunt hotărâți să își manifeste nemulțumirea în stradă în continuare. Luni, în Timiș, polițiștii nu i-au lăsat pe fermieri să intre cu utilajele agricole în localitatea Sânandrei.
Întâlnire la Prefectură
O delegație a fermierilor a fost primită la sediul Prefecturii Timiș, pentru a discuta cu reprezentanții guvernului în teritoriu despre situația în care se află. Subprefectul Sorin Ionescu i-a primit pe oameni la dialog.
„Am preluat doleanțele acestora, le vom transmite mai departe către instituțiile centrale. Oamenii ne-au asigurat de faptul că vor încerca să intre în legalitate cu formele de protest, astfel încât să nu fie afectată nici circulația pe drumurile publice și nici mersul ambulanțelor sau a mașinilor de intervenție. Sigur că doleanțele fermierilor din această zonă sunt oarecum similare cu ale celorlalți din țară: plafonarea prețului motorinei sau creșterea subvenției la motorină, plafonarea unor prețuri dar și prețul foarte scăzut al cerealelor și al laptelui pe care ei îl produc. (…) Ceea ce este foarte important este că guvernul manifestă deschidere pentru dialog. Așa cum vedeți, în aceste zile au fost întâlniri la guvern, atât cu premierul cât și cu ministrul Agriculturii, ministrul Transporturilor, ministrul Finanțelor și cred că și cei de aici așteaptă, de fapt, semnalul din partea autorităților centrale”, a declarat Sorin Ionescu, subprefectul de Timiș, după întâlnirea cu fermierii care au protestat azi, în Timiș.
Mai mult, Sindicatul Europol reclamă public faptul că, în contextul protestelor organizate în ultimele zile de transportatori şi fermieri, „faţă de mii de poliţişti s-a pus presiune în aceste zile să facă orice pentru a bloca” autovehiculele manifestanților.
Vă reamintim că în jur de 60 de fermieri au protestat sâmbătă, în mod spontan, pe centura Timișoarei. Dacă nu se vor lua măsuri din partea decidenților, foarte mulți antreprenori din sectorul agricol riscă falimentul.
Pe aceeași temă:
VIDEO. Fermierii timișeni protestează spontan pe centura Timișoarei. Trafic blocat
Sindicatul EUROPOL reclamă presiuni asupra polițiștilor pentru a opri protestele actuale
Negocieri între autorități, transportatori şi fermieri, în urma protestelor din toată țara
Trimite articolul
X??? toată lumea ar trebui sa fie alături de acești oameni , azi sau afișat impozitele pe timis + 15% din pix , la mașini e +20% . Plătesc , dar ce se fac din acești bani ? Is 3 spitale în costrucție ? Se face o autostrada ? NU , “speciali ” și-au mărit lefurile și beneficiile, atât .
-
CORECT !Problema cu noi e ca ne-am obisnuit de pe vremea lui ,,Ceasca,, sa asteptam sa ne rezolve altii problemele !!
Abuzurile celor care ar trebui sa respecte legea a devenit o stare de normalitate.
“aia” care am fost in strada si in urma cu ceva( 34 ani) timp ,am fi iesit si acum insa am cam fost alungati de pe acolo ,la fel va fi si cu voi daca nu va decideti ce faceti cu viitorul copiilor ,insa sunt convins ca n-aveti timp fiind mult prea preocupati cu telefoanele si burdihanele !
Hai la munca ce atat proteste ca trebuie sa le platim pensile speciale la banditi astia .
-
Cam cat platesti tu, ca-ti dau eu banii aia lunar, numai sa nu te mai aud cu tampenia asta de falsa problema.
-
o corelatie intre botanism si inversunare.
Un Vlad Tepes ar trebui acum unde ne au adus politicienii! Tihna lor prima data si nu a tarii!
Tot dejeaba, ca nici in Hermania nu primesc taranii mai nimic…. Ceva mai original si necopiat se poate va rog? Multzam