Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au decis să facă un manifest cu solicitări către membrii partidelor. „Pe perioada dezbaterilor mitingul de protest de la ora 18 la ora 21 s-a suspendat, iar în urma protocolului ce l-am semnat cu ceilalţi protestatari cu mitingul de la 16 am spus să comprimăm acest miting la o oră, ca să ţinem totuşi aprinsă flacăra revoluţiei de la ora 16 la 17 pe perioada dezbaterii”, a declarat din partea societăţii civile revoluționarul Tudorin Burlacu.
Acesta a mai precizat că după încheierea dezbaterilor vor prezenta rezultatele obţinute cu fiecare partid în parte, iar persoane din Arad, Reşiţa, Lugoj şi Hunedoara vor veni la Timişoara pentru a face un miting de mare amploare. Reprezentanţii societăţii civile au avut o primă discuţie, joi, cu preşedintele Consiliului Judeţean din Timişoara, pedelistul Constantin Ostaficiuc.
„Tot ce este la nivel local şi avem putere de decizie şi tot ce face parte şi din opţiuniile noastre vom fi absolut de acord în acest dialog în punctele comune. Sunt câteva puncte comune. Sunt absolut de acord cu interzicerea sau penalizarea traseimului politic. Un alt exemplu este legea lustraţiei”, a spus Constantin Ostaficiuc.
Totodată, acesta a precizat că există şi câteva puncte cu care nu este de acord, unul dintre acestea fiind alegerile anticipate, care, crede Ostaficiuc, nu sunt potrivite într-un an electoral. Manifestul reprezentanţilor societăţii civile este semnat de 24 de ONG-uri din Timişoara, Lujoj, Caraş, Hunedoara şi Arad, cu aproape 7000 de membri.
Karate pe picioroange la demonstratiile din Piata Victoriei
Citiți principiile noastre de moderare aici!