„Cărțile te inspiră” este concursul organizat de Editura Litera pentru toți cei pasionați de imaginar.
Ce trebuie să faci?
- Alege o carte din portofoliul Editurii Litera, a cărei copertă sau poveste te-a inspirat.
- Dă viață imaginii de pe coperta aleasă: fă-ți o fotografie în care să reproduci într-un mod inedit coperta (adoptă o ținută sau o atitudine asemănătoare cu personajul de pe copertă, replică în totalitate imaginea copertei sau costumează-te precum personajul preferat).
- Încarcă fotografia în formularul concursului, alături de datele tale personale, până la data de 12 februarie. Pentru cadrele didactice care doresc să participe la concurs cu clasa de elevi, formularul de înscriere este ACESTA.
După ce poza va fi validată, va fi postată pe pagina de eveniment „Ziua Națională a Lecturii X Litera”. Regulamentul poate fi consultat AICI.
Toate fotografiile care vor fi postate, vor fi premiate cu abonamente pentru trei luni pe citeste.ro, platforma online cu peste 2.500 de cărți în format electronic. Cadrele didactice care înscriu în concurs fotografii realizate de elevii clasei, vor primi, în plus, câte un pachet cu 20 de cărți pentru biblioteca clasei.
Ziua Națională a Lecturii este sărbătorită la date diferite în întreaga lume. Spre exemplu, în Germania este celebrată pe 19 noiembrie, pe 2 martie în America, iar pe 19 iunie în India.
În România, pe lângă Ziua Națională a Lecturii, 15 februarie este și data la care s-au născut două personalități care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești și în promovarea lecturii. Este vorba de politicianul și criticul literar Titu Maiorescu (15 februarie 1840), fondator al societății literare Junimea, și de Spiru Haret (15 februarie 1851), reputat matematician și ministru al educației creditat cu dezvoltarea sistemului modern de învățământ al țării.
Trimite articolul
XDati-ne zi libera, conform traditiei locale, sa aiba ocazia parlamentarii sa invete macar sa citeasca. Si o alta zi sa invete sa vorbeasca limba materna.
-
parlamentarii au 365 zile libere pe an, ca aia nu depun vreun efort sau fac munca reala.