Prin urmare, Biroul Judeţean de Conducere al PNŢCD Timiş a fost dizolvat, urmând să se organizeze noi alegeri. În timp ce membrii PNŢCD Timişoara contestă leadership-ul lui Valentin Moldovan, acesta din urmă susţine că are sprijinul preşedintelui de drept al partidului, Aurelian Pavelescu, care l-ar fi împuternicit să preia conducerea filialei judeţene până la organizarea de noi alegeri.
Vă reamintim că tot circul a început în momentul în care în Consiliul Local Timişoara s-a conturat o nouă majoritate formată din consilierii PSD, PP-DD şi PNŢCD. Viceprimar a fost propus Bogdan Herzog, în locul liberalului Dan Diaconu. Cu câteva ore înainte de şedinţa de plen a Consiliului Local Timişoara, organizaţia PNŢCD Timişoara a decis excluderea din partid a celor doi consilieri locali ai partidului, Bogdan Herzog şi Flavius Boncea, şi au cerut ca aceştia să îşi piardă, conform legii, şi statutul de consilieri locali. Totuşi, în timpul şedinţei, consilierii PSD au susţinut că excluderea celor doi ţărănişti din organizaţia municipală nu atrage automat şi demiterea din funcţia de consilieri locali, deoarece decizia PNŢCD Timişoara nu a fost validată de conducerea judeţeană a ţărăniştilor, preşedintele PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan, fiind chiar unii dintre cei care şi-au dat acceptul pentru formarea noii majorităţi în CL Timişoara.
După lungi discuţii, până la urmă, noua majoritate din CL Timişoara a decis să nu accepte retragerea funcţiei de consilier local pentru Bogdan Herzog şi Flavius Boncea, însă schimbarea viceprimarului Dan Diaconu a căzut, totuşi, la un singur vot.
Iată însă că ecourile acelei şedinţe se fac încă simţite. Miercuri, opt din cei 15 membri ai Biroului Judeţean de Conducere al PNŢCD Timiş şi-au dat demisia, unii dintre ei acuzându-l deschis pe Valentin Moldovan că a semnat protocolul cu PSD pentru beneficii materiale.
„Este părerea mea că (Valentin Moldovan – n.r.) a fost accesat de către cei din PSD şi convins să primească foloase materiale”, a declarat preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, care este totodată şi unul dintre cei care şi-au dat demisia din Biroul Judeţean de Conducere al PNŢCD Timiş.
Printre demisionarii din Biroul Judeţean de Conducere, alături de Ciprian Mihok, se numără fostul viceprimar al Timişoarei Adrian Orza şi foştii consilieri locali şi judeţeni Smaranda Popa Radovan sau Marius Popovici.
După prezentarea demisiilor, cei opt au cerut dizolvarea de drept al Biroului Judeţean de Conducere, lucru care s-a şi întâmplat. Aceştia nu îl mai doresc drept lider pe Valentin Moldovan, pe care îl acuză deschis că a încheiat în numele PNŢCD un pact cu „continuatorii Partidului Comunist”, ceea ce, în opinia lor, este inacceptabil.
„E întreg partidul contra unu – maxim doi oameni care au dus partidul în derizoriu. Facem aceste lucruri pentru că orgoliul nostru de oameni cinstiţi a fost lezat. Dorim să ne delimităm de aceste fosile comuniste care halesc din troaca PSD”, a mai spus Mihok.
De cealaltă parte, Valentin Moldovan susţine că preşedinte interimar al filialei judeţene PNŢCD Timiş a devenit liderul naţional al partidului, Aurelian Pavelescu, care l-a împuternicit să preia conducerea organizaţiei până la noile alegeri. Moldovan recunoaşte că întreg scandalul nu face deloc bine filialei PNŢCD şi a explicat că protocolul cu PSD l-a semnat în nume propriu, nu în calitate de preşedinte PNŢCD Timiş.
Moldovan, care în trecut susţinea îndepărtarea din partid a celor doi consilieri locali – Boncea şi Herzog – a mai explicat că în dimineaţa şedinţei Consiliului Local Timişoara a primit o solicitare din partea acestora să le constate calitatea de membri ai partidului, iar el a respectat statutul.
„Am primit o solicitare de la domnii Herzog şi Boncea prin care să le constat calitatea de membri ai partidului. Orice membru al partidului are dreptul să conteste orice sancţiune. Având în vedere acest lucru, chiar dacă colegii au luat o decizie la 8.30, ei aveau încă calitatea de membri ai partidului. Mergem pe prezumţia de nevinovăţie. Până la această dată, Biroul Judeţean de Conducere nu a primit o solicitare pentru a lua act de aceste excluderi. Atât timp cât nu s-a luat act de aceste excluderi, mi s-a părut normal să nu le retrag calitatea de membri”, a spus Moldovan.
El a recunoscut că în zilele care au precedat infama şedinţă a Consiliului Local Timişoara a purtat discuţii atât cu PSD, cât şi cu PNL şi a dezvăluit că liderul liberalilor timişeni, Nicolae Robu, i-ar fi oferit chiar funcţia de viceprimar, probabil în locul viceprimarului PSD Traian Stoia, ofertă pe care, însă, ţărănistul ar fi refuzat-o.
„Atât timp cât se propunea PNŢCD să obţină funcţia de viceprimar, chiar dacă era propus cel mai mare duşman al meu, nu mă puteam opune. Atât timp cât PNŢCD i se propunea o demnitate publică, nu mă puteam opune”, a mai spus Moldovan.
În acest moment, tensiunile din filiala PNŢCD au atins apogeul şi rămâne de văzut cum se vor lămuri lucrurile.
Articole pe aceeași temă:
Dan Diaconu ramane viceprimar al Timisoarei. PSD a pierdut la un vot diferenta!
Ciuhandu cere demisia lui Moldovan din functia de presedinte al PNTCD Timis
PNTCD Timisoara a hotarat excluderea din partid a consilierilor Boncea si Herzog
Consilierii locali timisoreni Boncea si Herzog vor fi exclusi din PNTCD
Citiți principiile noastre de moderare aici!