Pentru toţi românii pe care Revoluţia din 1989 i-a prins la o vârstă deja experimentată în chefuri, “revelioanele ceauşiste” sunt de neuitat. Organizate de regulă în vreun apartament de bloc proletar, sau în vreo locaţie “de servici” la mica înţelegere, petrecerile de Anul Nou se bazau, exclusiv, pe sacoşa de-acasă. Iar mesele de Revelion reuşeau, în mod aproape miraculos, să sfideze prin opulenţă criza alimentară şi doctrina alimentaţiei raţionale. De pe mese erau nelipsite fripturile, salata de boeuf, icrele “false”, mezelurile de Comtim, ouăle umplute şi sarmalele. Celor prea tineri să fi trăit acele vremuri, Scârţ – Loc lejer din Timişoara (str. Zoe nr. 1) & Teatrul Auăleu le oferă prilejul unei petreceri “cu participaţiune” de Revelion.
„Am făcut o mică, mare modificare… la Revelionul de anul acesta nu vă mai taxăm la intrare cu 160 lei. Veniţi la noi în noaptea de 31 decembrie, vă rezervaţi din timp o masă sau nu, cum preferaţi, consumaţi cât poftiţi şi în funcţie de câţi bănuţi aveţi în buzunar, … doar că vă rugăm să veniţi cu o plasă la voi şi în plasă să aduceţi ce aţi dori să păpaţi de Revelion sau poate chiar să împărţiţi şi cu ceilalţi, de exemplu: un platou de sandvişuri, o salată de boeuf, un ou umplut, o chifteluţă, o măslină, o prăjiturică, ce vă pofteşte inimioara… Şi vă mai facem şi noi câteva surprize culinare, mici, dar sperăm eficiente şi în beneficiul stomacului”, anunţă actriţa Christine Cizmaş.
S.P.D.
Foto (c) fotosen.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!