Săptămâna trecută, edilul-șef a anunțat înființarea Corpului anti-poluare, urmând să anunțe pe pagina sa de pe rețeaua de socializare cum se pot înscrie timișorenii. Zis și făcut, condițiile înscrierii au fost scrise de primar pe Facebook. Cu toate acestea, doar trei oameni i-au spus că vor să facă parte din garda anti-poluare.
„Avem trei cereri de la trei cetățeni, evident, de înscriere în garda de mediu cetățenească. Eu nu am vrut să fac înscrieri online, ci am ținut să se vină la Camera 12 din primărie, să se depună un formular, ca o primă dovadă de dorință adevărată. Este un început și am încredere că vor veni și alții pe parcurs. Nu m-am uitat la vârstă, în mod sigur nu sunt toți trei pensionari, m-am uitat doar la două cereri, pe a treia nu am văzut-o. O să facem un instructaj. După aprecierea mea, cred că 20 – 25 de voluntari ar reprezenta o echipă de forță suficient de tare”, a declarat, vineri, Nicolae Robu.
La începutul lunii noiembrie, edilul anunța că există un mare poluator în sudul orașului, pe care încă nu a reușit să-l identifice. Între timp a precizat că a fost identificat, dar că nu-l poate dezvălui, pentru că nu este sigur. Iată că s-a înșelat și încă se chinuie să afle cine este. Tocmai de aceea are nevoie de ajutorul timișorenilor.
„Sunt foarte supărat să simt că, după ce o săptămână aerul a fost mai curat în Timișoara, în această săptămână parcă poluarea a fost mai intensă. Am avut o discuție cu doamna directoare a Gărzii de Mediu, am ajuns la o ipoteză, nu o pot dezvălui, nu vrem să-i punem în gardă pe cei care poluează, vrem să-i prindem, pentru că se pare că există poluatori care acționează prin alte mijloace decât credeam noi până acum. Spuneam că am identificat cine este al treilea mare poluator, se infirmă”, a precizat Nicolae Robu.
Primarul spune că într-una din nopțile acestei săptămâni a stat pana la ora 2 noaptea la Universitatea Politehnica, iar când a ieșit a simțit un miros puternic, chiar în centrul orașului.
„Când am ieșit din universitate, în centrul orașului, am simțit mirosul. Ca să testez, am mers și pe strada Cluj, și pe Calea Girocului, și înspre Calea Buziașului, pe strada Stan Vidrighin, ajungând până în zona Casei Tineretului. Nu știm cine poluează acolo, am avut surpriza să constat că se simte și în zona centrală. Discutând problema cu doamna directoare a Gărzii de Mediu, am ajuns să avem aceeași suspiciune”, a conchis Robu. Acesta n-a vrut însă să dezvăluie cine consideră că este marele poluator.
Brigada anti-poluare va fi înființată pentru ca timișorenii să dea o mână de ajutor primăriei pentru identificarea celor care poluează orașul. Ei ar urma să baleieze Timișoara și să spună primăriei unde miroase cel mai tare în oraș.
Rămâne de văzut câți timișoreni se vor înscrie în Corpul anti-poluare pe care vrea să-l înființeze edilul-șef.
Articole pe aceeași temă:
Un mare poluator in sudul Timisoarei, inca neidentificat de primarie
Vrei sa fii voluntar la Primaria Timisoara? Nicolae Robu infiinteaza Corpul anti-poluare
Cum poti deveni agent voluntar de mediu al Primariei Timisoara – explica primarul Robu
Citiți principiile noastre de moderare aici!