Sâmbătă, 23 iunie, de la 18:00, la Cuib d Arte (Mărășești nr. 14), timișorenii sunt invitați să-l întâlnească Radu Aldulescu și să ia parte la lansarea romanului „Rezidenți în Casa Visurilor”, proaspăt apărut la editura Hyperliteratura. Alături de autor, la întâlnire vor participa scriitorii Daniel Vighi și Andrei Ruse.
Romanul spune povestea lui „Grigore, un ziarist ratat, de 49 de ani, care locuiește într-un apartament sărăcăcios împreună cu părinții lui bolnavi, având grijă de ei și de Charlie, câinele bătrân și orb al familiei, hăituit de fostele sale neveste și mereu umilit de șeful său bețiv și pervers, o întâlnește pe Argentina, o fostă sportivă, rămasă fără locuință, paznic la o casă de amanet, iar împreună încep să nutrească iluzia unei noi vieți. Soarta este însă nemiloasă cu cei amărâți și fără șansă, cu cei care n-au avut și nu vor avea niciodată nimic, dar care cred că oricând totul se poate schimba. Casa Visurilor rămâne doar un deșert al speranțelor și amăgirilor celor care îndrăznesc să viseze, până când viața dă cu ei de pământ”.
Scriitorul Radu Aldulescu s-a născut 29 iunie 1954, în București și a debutat în 1993 cu romanul „Sonată pentru acordeon”, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România.
Scenariul filmului „Terminus Paradis” din anul 1998 (regizat de Lucian Pintilie), care a obținut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția, a fost scris de Radu Aldulescu, fiind inspirat dintr-un segment al romanului său „Amantul Colivăresei” apărut în 1996.
Dintre romanele publicate amintim „Îngerul încălecat” (Phoenix, 1997; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2011); „Istoria eroilor unui ţinut de verdeaţă şi răcoare” (Nemira, 1998; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2007); „Proorocii Ierusalimului” (Redacţia Publicaţiilor pentru Străinătate, 2004; ediţia a II-a, Corint, 2006; ediţia a III-a, Cartea Românească, 2008; ediţia a IV-a, Polirom, 2014); „Mirii nemuririi” (Cartea Românească, 2006); „Ana Maria şi îngerii” (Cartea Românească, 2010).
În anul 2012 a primit premiul pentru cel mai bun roman al anului la Colocviul Romanului de la Alba Iulia, „Cronicile genocidului” publicat la Editura Cartea Românească.
Citiți principiile noastre de moderare aici!