Şase maşini de raliu au făcut un popas la Timişoara, luni dimineaţă. Acestea au adus bani pentru a salva şase nou-născuţi bolnavi de spina bifida şi hidrocefalie, de la o viaţă cu handicap. Un raliu caritabil, care trece prin mai multe ţări europene şi din Orientul Mijlociu, şi-a făcut traseu şi prin România. Două din cele 111 echipaje au trecut pe la Timişoara. Membrii acestora au adus 1 800 de euro clinicii de neurologie.
„Din aceşti bani vor fi cumpărate şase valve care vor salva viaţa a şase bebeluşi”, ne spune Sandra Pleş, neurochirurg timişorean. Raliul se desfăşoară de şase ani. Scopul este unul caritabil, vieţi omeneşti din fiecare ţară de pe traseu sunt salvate.
„Maşinile participante la raliu trebuie să aibă cel puţin 20 de ani şi să nu valoreze mai mult de o mie de euro”, a precizat Stephan Müller, coordonatorul uneia dintre echipele prezente la Timişoara. Echipajele străbat cel puţin 555 de kilometri şi cel mult 666 de kilometri pe zi. „ Copiii bolnavi de spina bifida şi hidrocefalie trebuie operaţi cât mai repede. Dacă trec deja câteva luni de la naştere, reuşita intervenţiei chirurgicale este mai mică”, a explicat Adriana Tontsch, preşedinta Asociaţiei Române Spina Bifida şi Hidrocefalie (ARSBH). Ea a specificat că în Timişoara, aproximativ 60 de copii cu aceste maladii sunt operaţi anual în clinica de neurochirurgie. Din cei 1 800 de euro vor fi salvaţi şase bebeluşi născuţi cu aceste maladii, anunţă medicii timişoreni. Banii au fost adunaţi în urma organizării mai multor activităţi în ţările prin care au trecut cele două echipaje. Astfel, membrii acestora au vândut tricouri, au organizat concursuri de tir la tras cu arcul, spectacole, iar persoanele din oraşele prin care au trecut au făcut donaţii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!