Prin această schimbare, deciziile pot fi luate cu un vot mai puțin decât era necesar anterior. Mai exact, în cazul localității Mogoșoaia, primarul, care dispune de 10 consilieri locali din totalul de 15, va putea să treacă hotărâri fără să mai aibă nevoie de un vot, așa cum este acum conform Codului Administrativ. Proiectul de lege merge acum spre Camera Deputaților, cameră decizională.
De menționat este faptul că Curtea Constituțională a României a confirmat anterior că articolul actual din lege privind majoritatea calificată este constituțional și clar. Modificarea aceasta a Codului Administrativ pare să servească altor scopuri, și anume, intereselor imobiliare din Mogoșoaia ale liderilor PNL.
„Miza acestui proiect este un tun imobiliar de 1 miliard de euro, care stă, de fapt, într-un singur vot la Mogoșoaia. Pe ascuns, ați băgat în aceste amendamente, care țin de consorții administrative și de un jalon PNRR, grefate pe un proiect care are de a face cu total altceva, această modificare a definiției majorității calificate, astfel încât, la Mogoșoaia de exemplu, să nu mai fie nevoie de 11 voturi, ci de 10. Dar este bine că în Parlament există USR, care verifică ce faceți și expune aceste hoții. ”- spune Raoul Trifan, senator USR.
Aceasta nu este prima încercare a coaliției PSD-PNL de a modifica legea în această direcție. Au mai încercat să facă acest lucru în decembrie 2021, înainte de publicarea deciziei CCR privind speța Sectorul Zero. Acea tentativă, însă, a eșuat.
Coaliția PSD-PNL trebuie să retragă de urgență această modificare pentru a asigura transparența și integritatea în procesul legislativ. Este esențial ca legea să servească interesul public și nu să fie manipulată în scopuri personale sau imobiliare.
(2567)
Trimite articolul
XFain, Raoule! Dar cum e cu doamna ta colegă de la Cimisoara, aia cu extinderea? Sau aia în control la restaurante? Bre, Raoule, că tot vă bateți voi cu imperiile și vreți război cu rușii, ce-ar fi să nu vă mai tăvăliti pe mochete parlamentare și să nu mai capusati tara cu seruri experimentale, ci să mergeți in corpore pe front? Poate așa reînviem și noi tradiția postbelică a construcției de monumente. Te prinzi, Radule?