„Cazul Laura Codruța Kovesi este un caz emblematic despre modul în care un cetățean român este tratat de autoritățile statului subordonate PSD. În acest moment asistăm la poate cea mai gravă situație din ultimii doi ani, în care un cetățean român este pur și simplu îngenunchiat pentru simplul fapt că a avut curajul să verifice averi, să pornească o acțiune antimafie, projustiție, anticorupție împotriva unor lideri politici. Ce s-a întâmplat ieri (joi – n.r.) cu Laura Codruța Kovesi, cu cele șase ore de audieri, faptul că, calitatea dânsei în momentul ieșirii din secția specială, acest adevărat Gestapo aflat în mâinile PSD, este foarte periculos. Și ne arată foarte clar că acest caz – Laura Codruța Kovesi – este un caz școală. Un caz în care poate fi pus orice cetățean român (…) poate fi pus orice lider din opoziție, în momentul în care i se opune lui Liviu Dragnea și celor care au acaparat legea în România”, a declarat, la Lugoj, Rareș Bogdan.
În opinia lui, ceea ce i s-a întâmplat Laurei Codruța Kovesi este „un caz școală”, care ne arată pericolul ca România să se întoarcă în anii 2003-2004, când Justiția era condusă de Rodica Stănoiu, ministru în cabinetul Adrian Năstase.
„Nu este un caz care trebuie privit de la distanță, nici un caz care trebuie trecut cu vederea. Inclusiv pe cei care poate au supărări pe DNA sau Laura Codruța Kovesi îi invit să facă un pas în spate și să se gândească că dacă astăzi un cetățean român este blocat în accesul său către o funcție europeană extrem de importantă, din top 10 funcții europene, este umilit și călcat în picioare de această Secție Specială condusă de un procuror care a afirmat în mod public că nu a fost niciodată un procuror independent, doamna Alina Florea, gândiți-vă ce s-ar putea întâmpla cu dumneavoastră. Amintiți-vă, că sunteți jurnaliști cu experiență, ce se întâmpla în anii 2003-2004 în justiția condusă de doamna Rodica Stănoiu, în care arestările, urmăririle penale să făceau împotriva liderilor opoziției, din biroul din Kiseleff 10. Dacă vreți să ne întoarcem acolo, dacă vrem să vedem oameni luați de pe stradă, oameni umiliți, oameni urmăriți penal, oameni care prin această Secție specială aflată sub directa coordonare a ministrului Justiției, caz unic în Europa, și subordonarea politică a PSD… pe această Secție specială poate să cadă orice om care se opune puterii politice actuale”, a mai spus Rareș Bogdan.
El a reamintit că în era Adrian Năstase, dușmanii acestuia erau hăituiți, printre ei numărându-se Traian Băsescu, fostul lider PD-L și superiorul lui Vasile Blaga, aflat acum pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare și prezent la întâlnirea de la Lugoj.
„Vorbim despre un român care acum nu este pe placul puterii de la București. (…) Iată că lucrurile pot derapa într-o direcție pe care România a ajuns parțial în momentul în care – și aici îl avem pe dl. Blaga care știe foarte bine – cum Traian Băsescu, Gheorghe Flutur, liderii PNL erau pur și simplu țintuiți în perioada 2003-2004. Vă amintiți de stenogramele otrăvite ieșite din sediul din Kiseleff 10. Dacă vreți să ne întoarcem la asta, în care un partid politic ne arată cum trebuie să fie justiția într-o țară, pentru că PSD nu vorbește despre abuzuri sau reconfigurarea justiției. PSD vrea să își pună justiția la butonieră. Pentru a se răzbuna pe dușmanii din presă, sau din politică, sau chiar din propriul partid”, a mai declarat Rareș Bogdan.
Reporterul tion.ro i-a reamintit fostului jurnalist că recent în presă a reapărut un editorial scris de el în 2012, în care afirma că Adrian Năstase este „cel mai bun premier pe care l-a avut istoria recentă a României”. Articolul respectiv comenta gestul extrem al fostului premier, care ar fi încercat să se sinucidă decât să meargă la închisoare și era extrem de acid la adresa lui Traian Băsescu.
„Nu a fost dat întreg editorialul”, a fost răspunsul său.
„Așa cum au ieșit foarte multe texte scrise de mine împotriva unor lideri care astăzi sunt colegi cu mine, inclusiv de listă. Mă bucur că, colegii din PSD caută în arhive. Eu am scris 7 ani și jumătate editoriale, zi de zi, între 3.000 și 6.000 de semne. Am realizat mii de emisiuni de televiziune la nivel local, regional, național. Nu! Vorbeam despre Adrian Năstase, știu exact editorialul respectiv, vorbeam de Adrian Năstase în contextul liderilor PSD. Dacă e să-l comparăm pe Adrian Năstase din punct de vedere al culturii cu Liviu Dragnea sau Eugen Nicolicea, cu Dăncilă sau cu ceilalți, probabil lucrurile stau complet diferit. Dacă e să-l comparăm cu Mircea Geoană sau pe V. Ponta cu cei care conduc astăzi PSD, diferențele sunt vizibile. Căderea este una totală. De-a lungul timpului am scris foarte multe lucruri, am fost critic, am fost extrem de critic cu cei de la putere, pentru că asta e presa, câinele de pază al democrației. N-am cum să retractez astăzi și să spun că nu am scris ceva. Au fost momente în care, poate, am fost foarte critic cu lideri ai PNL, dar asta nu înseamnă că nu mă regăsesc în valorile pe care PNL le promovează și mai ales în ce a însemnat istoria acestui partid în România”, a completat fostul prezentator TV.
Citiți principiile noastre de moderare aici!