În ultima ședință de consiliu au fost retrase de pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotărâre, care urmează să fie rediscutate. Unul dintre ele face referire la aprobarea desfășurării de activități de comerț cu amănuntul, altele decât cele privind vânzarea de bilete, abonamente și legitimații de călătorie, în unele stații aflate în administrarea RATT. Reprezentanții municipalității motivează că proiectul a fost inițiat la solicitarea RATT. Se vorbește chiar despre închirierea acestor spații.
„Propunem spre aprobare posibilitatea de desfăşurare a unor activităţi de comerţ cu amănuntul, altele decât cele privind vânzarea biletelor, legitimaţiilor şi abonamentelor de călătorie în staţiile în care se asigură vânzarea legitimaţiilor şi abonamentelor de călătorie date în administrarea Regiei Autonome de Transport Timişoara. Activităţile de comerţ cu amănuntul mai sus precizate se vor desfăşura în conformitate cu prevederile legale în vigoare, iar Regia Autonomă de Transport Timişoara are obligaţia de a respecta prevederile OUG nr. 54/ 2006 în cazul în care va închiria aceste spații”, se arată în referatul proiectului de hotărâre. Proiectul are anexată o listă de 19 locaţii în care s-ar putea desfăşura activităţi de comerţ cu amănuntul în staţiile RATT – chioşcuri din Piaţa Traian, Piaţa Libertăţii, Piaţa 700, Piaţa Bălcescu, Gara de Nord, Calea Şagului, Dâmboviţa, Calea Torontalului, Modern şi altele. Chiar şi Centrul de gratuităţi de pe Intrarea Doinei apare pe listă.
Reprezentanţii RATT spun că desfășurarea acestor activități comerciale ar fi o sursă de venit pentru Regie, chiar dacă nu este încă prea clar ce ar urma să se mai vândă la chioșcurile din stații.
„Pe viitor s-ar putea vinde reviste de exemplu la chioşcurile noastre, am putea organiza diverse campanii, cum a fost cea cu deodorantele pentru călători. Noi avem inclusiv un contract cu ADP şi punem la dispoziţia celor interesaţi vouchere pentru plata parcării. Activităţile de comerţ cu amănuntul ar fi o altă sursă de venit pentru Regie. Nu intenţionăm vânzarea de băuturi alcoolice şi ţigări în aceste locuri”, a afirmat purtătorul de cuvânt al RATT, Cosmin Bradu.
Oricum, oficialii Primăriei Timișoara au anunțat că au în plan subvenționarea în proporție de 100% a transportului public, practic generalizarea gratuităților pe mijloacele de transport în comun, situație în care chioșcurile RATT ar deveni inutile dacă ne gândim la scopul lor inițial…
Citiți principiile noastre de moderare aici!