„Comisia de Arbitraj PNL ( Timiș – n.r.) a decis: Raul Ambruș a fost suspendat corect și statutar. Acesta nu va mai participa la alegerile PNL Timișoara de mâine deoarece candidatura sa a fost invalidată.
Astăzi, în baza Regulamentului de Organizare și Funcționare al Curții de Arbitraj, a fost respinsă, în unanimitate, contestația formulată de Raul Ambruș ca nefondată. Acesta a fost invitat să își expună punctul de vedere într-o ședință și să depună completări la dosar, dar a refuzat să se prezinte la sediu sau să trimită alte informații care i-ar putea susține plângerea. În lipsa susținerii probatorii pentru aspectele semnalate de Raul Ambruș, s-a deliberat în baza documentelor existente la dosar și s-a constatat că nu există temei pentru contestația acestuia”, a anunțat PNL Timiș vineri seară.
Liberalii vorbesc despre conduită și scandal și spun că „atât colegii din PNL Timișoara, cât și cei din PNL Timiș s-au delimitat și au dezaprobat conduita lui Raul Ambruș, acesta fiind principalul instigator în scandalul alegerilor din 3 iulie 2021, de la PNL Timișoara”.
Candidatura consilierului local Raul Ambruș a fost invalidată, de fapt, de Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA), care a invalidat candidaturile tuturor celor care fost suspendați din partid după scandalul de la alegerile din 3 iulie.
PNL Timiș nu a anunțat nici până la această oră cine sunt candidații înscriși în cursa pentru funcția de președinte al PNL Timișoara. Este vorba despre aproape 20 de candidaturi, printre care și mulți susținători ai lui Ambruș.
Sunt două tabere în PNL: echipa Ambruș și echipa lui Alin Nica, care a anunțat încă de dinainte de prima conferință municipală de alegeri că îl susține pe viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără. Susținătorii lui Raul Ambruș au contestat înființarea Biroului Politic Interimar după „alegerile” din 3 iulie, dar și anularea acestora, la Curtea de Arbitraj a PNL, care nu a intervenit însă deloc.
Alegerile la PNL Timișoara încep sâmbătă dimineață, 31 iulie, de la ora 10. După prima tentativă de alegeri, de pe listele celor cu drept de vot au fost excluși alți 150 de membri. Regulamentele interne spun că pe liste trebuie să fie, de fapt, membrii PNL aflați în baza de date a partidului la 31 decembrie 2020, cu cotizațiile achitate la zi și domiciliul în localitatea în care votează la alegerile interne.
Trimite articolul
XDe cand l-am vazut pe gunoiul ala de braconier in usa, Iepan Flavius, mi am dat seama ce shleahta de banditi sunt acolo
CIOLANUL e prea mic …. n- ajunge la toti doritorii !!