„Reacție a Asociației Peisagiștilor la intenția noastră de a desființa, desigur cu respectarea cerințelor legii, fâșiile de spații verzi dintre carosabile și trotuare, respectiv dintre sensurile carosabile ale unor artere. Eu nu vreau să creăm un litigiu între administrația publică locală și această asociație, nu-mi plac litigiile cu nimeni. Invit asociația la o discuție și pe reprezentanții ei să aibă o poziție rațională. Se pare că oamenii au fost deranjați de niște declarații ale mele, evident, pe care le asum și le susțin în continuare, că este aberant, acum poate folosesc un cuvânt mai dur, să ne îndeplinim indicatorii de suprafață verde la suprafața totală a orașului, respectiv la numărul de locuitori, cu astfel de spații verzi, pentru că aceste suprafețe, de fapt, nu sunt spații verzi. Iar pretenția de a le face să fie spații verzi cu ajutorul Poliției Locale este una total nerealistă. Noi nu putem să avem din 10 în 10 metri sau din 100 în 100 de metri câte un polițist, 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pe săptămână ca să păstrăm aceste fâșii. Peste tot în lume s-a renunțat la ele acolo unde nu puteau fi menținute ca atare”, a declarat Robu.
El susține că desființarea unor fâșii de pământ din Timișoara ar aduce o îmbunătățire a calității vieții, deoarece acestea sunt generatoare de praf.
„Nu suntem absurzi și nu am spus că le desființăm peste tot, dar acolo unde avem intervenții și este rațional să le desființăm, trebuie să o facem. În loc să ne aducă un plus de oxigen, de puritate în aerul pe care îl respirăm, aceste fâșii contribuie din plin la poluarea cu praf. De pe aceste fâșii provine cea mai mare parte a noroiului de pe carosabile. Eu am mai făcut o mențiune când am abordat acest subiect, vorbesc despre el de ani de zile, că întotdeauna când desființăm o suprafață verde, chiar din categoria aceasta, noi o compensăm și o facem cu vârf și îndesat cu spațiul verde creat suplimentar în aceeași zonă, pe o anumită rază. Vrem să transformăm terenuri construibile la ora actuală în terenuri catalogate drept spații verzi și în felul acesta să creștem zestrea de spații verzi a orașului nostru”, a mai spus Robu.
În încheiere, primarul Timișoarei a ținut să precizeze că ar fi de acord să discute cu orice „organizație serioasă” din municipiu pentru a ajunge la un acord.
„Logica trebuie să prevaleze, și nu clișeele cu care unii s-au obișnuit să opereze. La fel este valabil și pentru alte organizații, cu alt domeniu de specializare din societatea civilă. Garantez deschidere totală înspre orice organizații serioase”, a concluzionat Robu.
Articole pe aceeași temă:
Protest cu lumanari in memoria copacilor taiati in Piata Libertatii din Timisoara
Reguli noi in privinta taierilor de copaci. Robu: N-am taiat arbori sanatosi nejustificat
Peisagistii cer public explicatii cu privire la palmierii din centrul Timisoarei
Citiți principiile noastre de moderare aici!