Oamenii legii au acționat pe raza întregului județ, utilizând toate aparatele radar in dotare, pentru a depista șoferii care nu respectă limitele de viteză. De data aceasta, polițiștii au utilizat și un un echipament de ultimă generaţie, un cinemometru laser LTI 20/20 TruCAM, care poate înregistra viteza de deplasare a unui autovehicul de la o distanţă maximă de 1200 de metri, folosind unde laser.
În total, polițiștii au aplicat 218 sancțiuni contravenționale, dintre care 100 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 26 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire, în valoare de 100.000 de lei. De asemenea rutieriștii au reținut și 43 de permise de conducere, ale șoferilor care nu au respectat regulile privind manevra de depășire, nu au acordat prioritate pietonilor sau au depășit limitele legale de viteză.
Oamenii legii au și câteva recomandări pentru șoferi, pentru a evita producerea de accidente rutiere:
“Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitaţi depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase!
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!
Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă pentru a pierde controlul vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă!
Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.
Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!