Lucrările de pe strada Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel nu sunt complet finalizate încă – marţi mai era de lucru la racordurile cu străzile perpendiculare, la gurile de canalizare şi marcaje – primarul Nicolae Robu a fost la inaugurare.
„Strada era în stare foarte proastă, cum multe au fost. Am asfaltat-o printr-o lucrare complexă care i-a schimbat complet faţa şi funcționalitatea. Această stradă, numită acum Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, are lungimea de aproape 1 kilometru şi lăţimea corespunzătoare a patru benzi de circulaţie, 14 metri. S-a făcut consolidarea şi apoi turnarea covorului asfaltic cu grosimea de 6 centimetri, astfel încât la ora actuală strada este în stare foarte bună. Mai avem de lucru în această zonă, mai avem de lucru şi la trotuare, însă trotuarele sunt în întreţinere la altă firmă, nu se puteau face deodată (…) Valoarea lucrărilor a fost de 1,1 milioane de lei, fonduri din bugetul local”, a explicat Robu. Unii cetățeni l-au abordat pe primar să-l întrebe când vor avea și ei un parc în cartierul Lipovei – li s-a spus că în primăvara anului viitor vor începe lucrările la un parc -, să-i ceară amenajarea de noi treceri pentru pietoni sau extinderea lucrărilor și pe alte străzi din zonă cu probleme.
Pe Sf. Apostoli Petru şi Pavel s-a turnat covor asfaltic pe o lungime de 965 de metri şi au fost înlocuite bordurile, pe porţiunea între Calea Sever Bocu şi strada Verde, o lucrare realizată de Sylc Con Trans SRL, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.
Dacă aceste lucrări au costat aproape 250.000 de euro, cele de pe bulevardul General Ion Dragalina, inaugurate la finele lunii trecute, un drum de 350 de metri lungime, au costat aproximativ 215.000 de euro, cu diferenţa că acolo a fost extins puţin carosabilul pentru a putea fi amenajate mai multe locuri de parcare. Lucrările respective au fost executate de RSG.
Calitatea lucrărilor… doar timpul o va dovedi, spun oficialii primăriei. „Până la ora actuală, eu pot afirma că lucrările făcute în mandatul meu au fost de calitate. Desigur că niciodată nu poţi avea certitudini, numai timpul dovedeşte dacă firmele care au avut lucrări şi-au făcut datoria aşa cum trebuie sau nu (…) Dacă se va întâmpla să constatăm că unele firme n-au lucrat cum trebuie, sigur că vor suporta şi consecinţe”, susţine Robu.
Pe alte străzi ale urbei, unde nu este trafic mare, îndeosebi pe cele de la periferie, se merge pe soluţia „ieftină şi rapidă”: se face stabilizare şi se toarnă un covor asfaltic, urmând ca drumurile să reintre în lucrări… când vor fi bani mai mulţi la buget.
„Acea soluţie va da rezultate mulţumitoare pentru un număr de ani, nu pentru o perioadă foarte foarte lungă. Când lucrurile se vor schimba şi vom avea posibilităţi mai mari la bugetul local şi acolo se va ajunge să se facă fundaţii solide”, a conchis primarul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!