Gânduri mari pentru stadionul “Ştiinţa”. Suporterii, împreună cu Universitatea Politehnica vor să transforme arena unde joacă ASU Politehnica în una pusă la punct, cu locuri în tribune. A fost realizat deja un proiect în acest sens, autor fiind unul dintre asistenţii universitari, Bogdan Demetrescu, ajutat şi de un student, Sergiu Sabău. Prin reabilitarea arenei calitatea acesteia va fi crescută şi se vor putea juca inclusiv meciuri în Liga a doua.
“Noi vrem să redăm Timișoarei fotbalul și obrazul pe care îl merită. Vrem să clădim ceva curat și durabil. Vrem să revenim la începuturile Politehnicii, pentru că doar așa putem spera să atingem gloria care ne-a fost interzisă decenii de-a rândul. În sfârșit ne-am dat seama că nu putem răzbi decât prin noi înșine, prin propriile forțe. Revenind pe stadionul “Știința” am făcut practic un pas înapoi în timp, reîntorcându-ne la acea Poli pe care majoritatea dintre noi nu am văzut-o jucând vreodată. Nimic însă nu e întâmplător. Totuși, micuța arenă nu corespunde ambițiilor noastre firești. Faptul că ne dorim un fotbal curat și frumos nu înseamnă că nu vrem să facem performanță, crescând firesc și organic. Am realizat multe lucruri împreună, punând umărul și bazându-ne pe forțele de care dispunem, dar există și chestii care nu depind exclusiv de pasiunea noastră pentru fotbal”, şi-au motivat iniţiativa cei de la Druckeria.
“Unul dintre proiectele îndrăznețe pe care dorim să le înfăptuim, evident, cu sprijinul Universității Politehnica din Timișoara, se leagă de modernizarea și mărirea stadionului “Știința”. Acest lucru este prevăzut să se realizeze în patru etape a câte șase luni fiecare, după cum stă schițat în studiul Druckeria, elaborat de asist. univ. arh. Bogdan Demetrescu și de stud. arh. Sergiu Sabău. Proiectul propune o arenă cu o capacitate de 3500 de scaune și alte 1500 de locuri în picioare, la care se adaugă alte cerințe conforme cu reglementările impuse de FRF, astfel ca micuța arenă să poată găzdui chiar și meciuri de liga a 2-a.
Cu acest studiu de dezvoltare a frumoasei baze sportive a Universității Politehnica din Timișoara vrem să arătăm că arhitectura unei arene de fotbal nu stă doar în structuri megalomane transformate în mall-uri lipsite de suflet și public. Arhitectura unui stadion de fotbal trebuie să se întoarcă de unde a plecat, la modestia și simplitatea fenomenului, generând respect și armonie între terenul de joc și împrejurimi. Arena, care va fi mărită făcându-se apel la cheltuieli minime, va permite accesul unui număr mai mare de spectatori, în concordanță cu interesul crescând al timișorenilor și poliștilor față de echipa ASU Politehnica. Ne dorim să avem și noi un stadion frumos și modest, tradițional și modern în același timp. Vom face apel și la voluntariatul druckerilor, care și-au anunțat deja in corpore intenția de a sprijini necondiționat și dezinteresat acest proiect. Există ingineri, arhitecți, întreprinzători, studenți, elevi, oameni de presă și muncitori care vor să ajute la renașterea singurei Politehnici în care cred și care îi poate reprezenta ca suporteri si la caldirea, unui stadion adevărat pentru poliști adevărați.Se poate, pentru că se vrea și există ambiție”, au mai anunţat cei de la Druckeria.
O estimare de preţ nu a fost făcută, dar discuţiile purtate pe Facebook, pe pagina oficială a suporterilor (https://www.facebook.com/druckeria) vorbesc de 100 de euro pe loc. O sumă decentă, care nu presupune ridicarea unor “structuri megalomane transformate în mall-uri lipsite de suflet și public”, după cum spun cei de la Druckeria. Desigur, nu putem uita intenţia lui Marian Iancu de a transforma stadionul “Dan Păltinişanu” într-un complex cu un mall inclus, care să susţină echipa, spunea el atunci.
Cine doreşte să susţină proiectul se poate alătura iniţiativei, pe Facebook.
UPDATE. Primarul Robu susţine iniţiativa modernizării stadionului Ştiinţa
Proiectul ambiţios realizat pentru aducerea stadionului la standarde ridicate este susţinut de primarul Timişoarei, Nicolae Robu. El aminteşte de un proiect mai amplu de dezvoltare al întregii zone şi vorbeşte şi despre realizarea unei parcări subterane sub actualele terenuri sintetice de fotbal.
Prin intermediul contului său de Facebook, Nicolae Robu a anunţat: “Salut inițiativa Druckeria de a propune Universității ”Politehnica” din Timișoara și Primăriei Municipiului Timișoara extinderea Bazei Sportive nr. 1 a UPT și o susțin. Cu atât mai mult cu cât Baza 1 a UPT a fost făcută de către mine așa cum se prezintă ea astăzi, împreună cu anturajul ei (biblioteca, parcul) și cu cât există și un proiect de dezvoltare a ei inițiat de mine, încadrabil în proiectul descris mai sus, care prevede realizarea unei parcări subterane sub terenurile sintetice și ridicarea acestora la o anumită înălțime, cu gradene pe partea dinspre teren pentru câteva sute de spectatori”.
Foto: https://www.facebook.com/druckeria
Robu viseaza la un stadion de 45.000 de locuri pentru ACS Poli
Citiți principiile noastre de moderare aici!