Ceasul Floral a intrat încă de acum trei ani, în 2017, în patrimoniul primăriei, de la Horticultura. Ar urma să fie în sfârșit repornit. Promisiunea există de mulți ani și a fost reiterată anual, cu promisiunea că acolo va fi deschisă și o cafenea, iar funcționarii din instituția de pe C. D. Loga au reușit să facă în sfârșit un prim pas vizibil. În ședința extraordinară a consiliului local de vineri, consilierii sunt puși să voteze un proiect privind „acordul consiliului local pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a Ceas Floral”. Există, încă din decembrie 2019, un certificat de urbanism.
Potrivit reprezentanților municipalității, Ceasul Floral a fost ridicat în anii ‘70 pe locul fostei Cazarme Transilvania.
A devenit un simbol al orașului, însă „datorită trecerii timpului are multe defecte generate de deplasarea fundațiilor ca urmare a fundării în umpluturi sub limita de îngheț (…) deplasări care au produs degradări mari la pereții interiori și în anumite zone de alipire a zidului de sprijin din spatele ceasului”, se arată în documentație.
Planul este să fie consolidat și să fie reconstruită structura din tuburi de beton armat.
„Ceasul va fi consolidat conform expertizei tehnice. Se reconstruiește structura din tuburi din beton armat, care se va încastra într-o fundație radier din beton armat așezată pe un strat de fundare stabilizat format dintr-o pernă de balast”, mai scrie în referatul anexat proiectului de hotărâre.
Funcționarii din primărie spun că vor fi plantate flori și vor fi făcute aranjamente florale în jardinierele care trebuie și ele refăcute. În expertiza tehnică se recomandă ca acestea să fie făcute din beton armat, cu guri de scurgere a apelor pluviale.
„Cromatica va păstra caracterul tradițional. Se propune amplasarea unui panou publicitar (volumetrie pe structură metalică) pe tuburile montate vertical la cota +7,00m. Se va înlocui mecanismul ceasului și se propune un sistem de iluminat arhitectural exterior”, este trecut în raport.
Documentația a fost pregătită prin societatea de termoficare a orașului, Colterm SA. Lucrările sunt estimate la 857.690 de lei cu tot cu TVA, adică aproape 180.000 de euro.
„Lucrările de reabilitare vor fi executate în conformitate cu legislația în vigoare privind de achizițiile publice de lucrări”, se arată în referatul proiectului de hotărâre, ceea ce înseamnă că primăria va trebui să organizeze licitație. Pentru procedură e nevoie de o documentație completă, dar nu este clar încă de ce funcționarii primăriei cer acordul consilierilor locali pentru o investiție necesară.
Articole pe aceeași temă:
Din nou despre Ceasul Floral. Primaria il repara anul acesta si deschide si cafenea
Timisoara ar putea avea un ceas care sa infloreasca in functie de ora
Trimite articolul
XReabilitarea cu mulți bani nu este soluția dacă după reabilitare este totul lăsat în voia soartei mergeți prin oraș cu ochii deschiși și vă dați seama despre ce este vorba !!!!
-
Aceasta este stilul de lucru al administratiei locale a lui N Robu “dezvoltarea in superforta” multe proiecte (cu studiile aferente) executie proasta (podul Muncii de la Elba) platite din bugetul local ( fara controale) spaga incasata (si impartita la prieteni) si de la inceput… urmatorul proiect!
Se reabiliteaza o ruina comunista de mare valoare istorica. Ar trebui demolata si inlocuita cu alt proiect ,chiar si ceas,dar care sa nu necesite ingrijire si mentenanta zilnica pe veci.
-
Pai si ei de unde sa fure si dupa ce il repara? Ca doar baga si mentenanta apoi pe bani multi
-
Da este o ruina,poate fi chiar comunista,daca titlul spune clar”reabilitarea ceausului floral “.Ce sa mai spui ?
180.000 mi de euro? :)) .. ce tzepe da robu , o rupt tot orasul asta cu tzepele lui
Cei care scriu prosti ar trebui blocati!
Este singura solutie de a scapa de prosti!
Acesti indivizi care nu apreciaza frumosul,nu au ce cauta in oras in societate, locul lor este in Pustiu!
Nu comentati mai departe ca tot acolo e locul lor…..