Potrivit edilului-șef, la Podul Dragalina nu se mai lucrează din 12 iunie. Aceasta cu toate că în luna august specialiștii Direcției Edilitare din primărie ne spuneau că se lucrează la ambele poduri. Primarul a recunoscut în cele din urmă că nu se lucrează, pentru că au fost descoperite rețele de utilități în alte locuri decât se credea inițial. A fost nevoie de săptămâni bune pentru modificarea proiectului, dar iată că în sfârșit proiectantul a reușit, așa că se reiau lucrările.
„Ieri (n.r.) am dat ordin de reluare a lucrărilor la Podul Dragalina. Din 12 iunie, dacă îmi aduc bine aminte, lucrările au fost sistate, din motive pe care le-am explicat, s-a impus o modificare de proiect și abia după ce proiectantul a venit cu versiunea la zi și cu dispozițiile de șantier derivate din modificările făcute, s-a putut da ordin de începere a lucrărilor. Trebuie să profite firma executantă de vreme și să execute cât mai mult din ce e de făcut acolo”, a anunțat, marți, primarul Timișoarei.
Podul Dragalina va avea patru benzi de circulație, la fel ca și Podul Eroilor, celălalt pod din Iosefin la care se lucrează în prezent.
„Podul Dragalina are totuși un plus la contribuția traficului în oraș. Ambele poduri vor fi lărgite la patru benzi, de la 10,5 metri lățime se va ajunge la 25 m lățime. Nu e vorba despre o simplă reabilitate, pe de-o parte se face reabilitarea a ceea ce avem, dar pe de altă parte se construiesc încă două noi poduri lângă cele reabilitate, unul în stânga și unul în dreapta. În final, cele trei componente vor construi un întreg pod cu anvergura de 25 de metri”, a explicat Robu.
Edilul-șef nu știe cu siguranță dacă pe timp de iarnă vor putea circula din nou tramvaiele spre Gară.
„Nu vă pot răspunde dacă va fi posibilă deschiderea circulației tramvaielor. Înclin să cred că mai degrabă nu. Bine ar fi să dau vestea bună că se poate redeschide circulația, m-aș bucura enorm. Dar nu aș vrea să-i încurc pe oameni”, a completat primarul.
Podul Dragalina este reabilitat de firma Tehnodomus, care primește 7,2 milioane de lei cu tot cu TVA. Durata contractului semnat cu primăria este de 10 luni, numărate de la data ordinului de începere a lucrărilor, iscălit, conform lui Robu, în 24 aprilie.
Potrivit panoului de șantier, Dragalina ar trebui să fie gata în 24 februarie 2019. Dacă totul ar fi mers bine, lucrările puteau fi gata în vara lui 2019. De fapt, șantierul ar trebui să țină zece luni, însă va fi influențat de vreme, așa că este foarte probabil să fie închis abia în vara anului viitor. Există o șansă însă să fie gata la toamnă. Mare parte din bani vin de la guvern, prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2116232″]
[related-post post_id=”2102571″]
[related-post post_id=”2093724″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!