„Am făcut o serie de recomandări Inspectoratelor. În cursul zilei de luni, o să le facem publice. Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat. Printre acestea sunt: eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcții pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie, posibilitatea de a sublinia texte pentru examenul de Limba şi literatura română, 15 minute în plus pentru completarea datelor în casete şi am încercat să venim cu toate acele măsuri care să păstreze relevanţa examenelor naţionale, dar să elimine rigiditatea excesivă”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
Prin urmare, luni urmează să fie publicate primele reguli pentru examenele naționale. Regulile care rămân însă obligatorii sunt păstrarea distanței și purtarea măștii.
Evaluarea Națională începe în 22 iunie, iar la șase zile distanță și Bacalaureatul, pe 28 iunie.
Examenul de evaluare națională va avea și o etapă specială, din 28 iunie, pentru candidații motivați medical în prima etapă. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului va debuta din 19 iulie, când încep înscrierile, iar probele încep din 16 august.
Calendarul Evaluării Naționale 2021
- 07 – 11 iunie – Înscrierea la evaluarea naţională
- 22 iunie – proba la Limba şi literatura română
- 24 iunie – proba la Matematica
- 25 iunie – proba la Limba şi literatura maternă
- 29 iunie (până la ora 14) – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
- 29 iunie (ora 16-19) – 30 iunie (ora 8-12) – Depunerea contestaţiilor
- 30 iunie – 4 iulie – Soluţionarea contestaţiilor
- 4 iulie – Afișarea rezultatelor finale
Calendarul Bacalaureatului în 2021
- Luni, 28 iunie – Limba și literatura română
- Marți, 29 iunie – Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)
- Miercuri, 30 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării
- Joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă
- 5 iulie – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12-18
- 9 iulie – Afișarea rezultatelor finale
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XFoarte tare. La cate emotii vor avea copchii si la temeraturile ridicate din sali masca e tot ce le trebuie. Era mai simplu un triaj cu aparate performante.
Nu faceti triaj ca este foarte greu si este mult de munca si sa aveti grija sa dati subiecte ultra usoare ca sa nu iesiti rau la statistica ca s a muncit si se munceste la greu in invatamint atit de o parte cit si de cealalta,nu se poate sti care parte munceste mai mult.