„La această oră se negociază priorităţile județului. Mâine (n.r. – vineri) este o ședinţă extraordinară în contextul în care consilierii noștri, ai PDL, sunt la un stagiu de formare continuă. Din 11 probabil că vom fi doi-trei consilieri. (…) Consilierii judeţeni aflaţi la primul mandat sunt obligaţi să meargă la cursuri de perfecționare, Consiliul Judeţean a încheiat un contract cu fosta INA. După ora 14:00 putem să ridicăm materialele de-abia, am sunat, nu ştiu de ce nu s-a amânat şedinţa… Înainte de plen vor fi comisii. Toate proiectele trebuie discutate în comisii, iar bugetul în toate comisiile”, a explicat, joi, consilierul judeţean Marin Popescu.
Chiar dacă suntem în ultima lună de vară, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Timiş speră ca la rectificare să fie alocaţi bani pentru realizarea de lucrări la şcoli, pentru reparaţii, reabilitări, achiziţii, igienizări etc.
„Banii care vin de la Consiliul Judeţean se duc pe o zonă a educaţiei în sensul în care vorbim despre învăţământul special, de bugete alocate localităţilor, autorităţilor locale, ce vizează cheltuieli legate de educaţie din perspectiva reparaţiilor, reabilitărilor, plata navetei şi cam atât. (…) Mai avem o lună până la începerea anului școlar și nu se întâmplă nimic din această perspectivă la nivelul judeţului Timiş. Reparațiile, reabilitările, nu se realizează. Mă aștept ca mâine, la rectificarea de buget care va avea loc, alocările să fie consistente în zona educaţiei, indiferent de culoarea politică a primarilor. E foarte important ca alocările să fie mult mai mari. (…) O altă chestiune gravă este neplata transportului elevilor care fac naveta. (…) O altă problemă este decontarea navetei cadrelor didactice. În jur de 1.000 de cadre didactice fac naveta și nu li se decontează această navetă pe motiv că nu există buget, că nu există fonduri alocate. (…) S-ar putea ca rectificarea de buget de mâine să se focuseze mai mult pe datoriile pe care le au primăriile”, a adăugat Popescu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!