Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2022 indică o creștere a rezultatelor pozitive obținute de candidați cu 5,5%, un semn bun pentru sesiunile de admitere ale facultăților din mediul universitar românesc. Este cea mai mare din ultimii 10 ani, potrivit rezultatelor publicate astăzi.
„Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2022 indică o creștere a rezultatelor pozitive obținute de candidați, ceea ce este un semnal bun pentru perspectivele sesiunilor de admitere la facultățile din mediul universitar românesc, care vor urma în vara și toamna acestui an.
Deși s-au remarcat multe observații și comentarii publice încărcate cu un grad mare de scepticism, referitoare mai ales la scăderea numărului total de înscrieri în sesiunea iunie 2022 a examenului de bacalaureat, iată că rata de succes la examen a crescut cu 5,5% pe ansamblul tuturor promoțiilor, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani, conform rezultatelor publicate astăzi”, subliniază prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timișoara.
După rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, se revine la un scenariu optimist.
„Revenim la un scenariu optimist, după aceste rezultate la examenul de bacalaureat, care se vor confirma, cu siguranță, și în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, când așteptăm o participare mai amplă. Pe rezultatele anunțate astăzi, au promovat cu 2928 de candidați mai mult decât anul trecut, deși, este adevărat, numărul celor înscriși la examen a fost mai mic cu 7211 candidați față de anul trecut, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 73,3%, superioară cu 5,5% față de aceeași etapă din 2021 (când procentul a fost de 67,8%). Faptul că în această sesiune a examenului de bacalaureat se înregistrează cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani poate să echivaleze cu un semnal clar al ieșirii din bucla de anxietate și pesimism în care am fost cantonați în 2020 și 2021, din cauza restricțiilor pandemice”, apreciază Rectorul UVT.
Marilen Pirtea transmite că UVT nu își dorește neapărat cât mai mulți studenți, ci pe cei mai buni, care să se cizeleze și să devină și mai buni, grație uneia dintre cele 11 facultăți.
„Este binecunoscută tradiția Universității de Vest din Timișoara, care și-a propus de mai mulți ani să îi stimuleze pe absolvenții cu note de 10 la examenul de bacalaureat, care se înscriu la UVT, orientându-se către una dintre cele unsprezece facultăți și către unul din cele peste 70 de programe de studii universitare de licență. Le propunem lor, dar și olimpicilor internaționali și șefilor de promoții care se vor înscrie la UVT, un pachet de beneficii global, care cuprinde înscriere gratuită la facultate, cazare gratuită, taxa gratuită de confirmare, o bursă de peste 500 de lei pe lună, cumulată cu bursele de merit și socială, acces gratuit la bazele sportive din Timișoara, unde UVT are parteneriate, dar și gratuități la spectacole de operă, teatru, la evenimente culturale, precum și întâlniri memorabile cu personalitățile invitate la Universitatea de Vest Timișoara, în orașul ce va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023. Nu ne dorim mulți studenți, în schimb ținem foarte mult să vină în universitatea noastră cei mai buni, care vor avea toate condițiile să devină și mai buni, să-și șlefuiască talentul și profilul profesional, pentru ca să ajungă la cea mai bună versiune a lor până la terminarea studiilor. Îi dorim aici pe șefii de promoție, pe olimpici, îi dorim pe cei cu capacități de lideri, și, nu în ultimul rând, îi dorim înscriși la UVT pe cei care au obținut media 10 la bacalaureat. Am deschis noul website al Admiterii 2022 la UVT, unde îi invităm pe candidați să se informeze și să-și aleagă cea mai oportună specializare”, subliniază prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timișoara.
Trimite articolul
XLa UVT profesorii dau nota pentru prezenta.
la uvt merg toti fraierii. la poli merg fraierii si mai mari, care vor sa piarda mai mult timp pentru o hartie care nu e buna nici pentru sters dosul.
-
La poli mergi ca te angajezi la multinationala. Nu prea au treaba cu scoala…
-
Hartia aia te ajuta sa te angajezi. Problema e organigrama care e facuta pt profesori sa nu isi piarda locul nu pt studenti.
-
Da, adevarul e ca smecherii adevarati fac Uber, nu?
-
te angajezi cu hartia aia la multinationala, sa fii carpa lor de dos. hartia de sclav pe viata, ca in loc sa faci ceva util in anii aia de facultate, stai la coada la secretariate si examene. cu sau fara hartia aia, ajunge toata lumea unde trebuie, stai linistit.
-