Municipalitatea a câștigat definitiv în instanță imobilul revendicat în care funcționează clinica Municipalului. Clădirea de pe Bd. C.D. Loga 42 a fost revendicat de Magda Carina Popescu, însă Curtea de Apel Timișoara a decis că aceasta va fi despăgubită de către statul român. Ea a atacat decizia la ICCJ, care a respins însă contestația femeii.
În clădirea de pe C.D. Loga nu s-au mai făcut investiții de mulți ani, iar primăria vrea acum să obțină fonduri europene pentru renovarea clinicii. Un prim pas a fost deja făcut, municipalitatea a găsit proiectant pentru „reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara, prin supraetajare cu 2 niveluri a corpului B”.
De documentația necesară se va ocupa firma SC Graphic Space SRL, care a cerut 205.000 lei pentru a întocmi proiectul.
„Prestația constă în întocmirea documentațiilor tehnico-economice, obținerea tuturor avizelor și acordurilor prevăzute în certificatul de urbanism și a oricăror alte avize și acorduri care reglementează obținerea finanțării și orice altele solicitate pe parcurs, precum și asigurarea asistenței de specialitate din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor până la recepția obiectivului”, se arată în contractul semnat deja de primărie.
Proiectul va fi depus pentru fonduri europene, investiția fiind estimată, potrivit viceprimarului Dan Diaconu, la aproape 3 milioane de euro.
„Ne propunem reabilitarea, modernizarea, supraetajarea si echiparea Clinicii de Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie a Spitalului Municipal. Ambulatoriul este prima unitate sanitară din oraș care are în structura sa o vastă baza de tratament, însă aceasta datează de mai bine de 40 de ani. Pentru o lungă perioadă, clădirile s-au aflat în litigiu, făcând imposibilă intervenția în sensul reabilitării. Proiectul prevede amenajarea de cabinete de consultații de recuperare medicală, reumatologie, tratamente cu câmpuri magnetice, explorări funcționale, împreună cu dotarea cu aparatură de ultimă generație. Vrem să reabilităm, de asemenea, bazinul mic, pentru hidrokinetoterapie generală. Supraetajarea Corpului B va permite crearea unor noi facilități în domenii precum electroterapie, terapie cu curenți de înaltă frecvență, masaj medical, dar și o sala de kinetoterapie dotată. Valoarea estimată de execuție, întocmită în conformitate cu standardele de cost, este de aproape 13 milioane de lei”, a declarat Diaconu pentru Tion.ro.
Cu această ocazie va fi curățat și modernizat și bazinul mare, cu apă geotermală, care nu mai este funcțional de ani buni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!