Rețete de papricaș cu cartofi la ceaun din Dumbrăvița, ”veșkule” sau gogoși bulgărești din Dudeștii Vechi, „Kraut Suppe mit Speck” (supă de varză cu costiță), ”Gelberüben Speise mit Greuchener Wurst” (țușpais de morcovi cu cârnaț fiert), ”Apfel im Schlafrock” (colăcei cu mere) din gastronomia șvabilor din Deta sau „krumpli leves” (ciorbă de cartofi cu cârnaț și ou) și ”borat füle” (colțunași cu gem), ”szilvas gomboc” (gomboți cu prune) din gastronomia maghiarilor din Otelec sunt doar câteva dintre rețetele vechi recuperate și relansate în cadrul proiectului ”Patrimoniu cultural bănățean online”, realizat de Asociația Culturală Tradițională Negura și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș
Proiectul, care aduce din cuina Banatului multietnic obiceiuri și rețete vechi, pline de savoare, poate fi urmărit pe platforma Facebook dedicată patrimoniului cultural bănățean
sau pe canalul Youtube Banat Cultural Channel.
Trimite articolul
XMare atenție vor face unii enterocolită mă refer la cei care nu știe cu ce se mînîncă !!!!!
Democracy tree 🙂