Începând cu anul 2003, Fundaţia Rubin, în colaborare cu Primăria Municipiului Timisoara, Consiliul Local Timişoara, Casa de Cultură a Municipiului Timisoara şi Consiliul Judeţean Timiş a derulat programul „Arta în Stradă”, un program de susţinere şi atragere a tinerilor către actul de cultură. Acest program transformă conceptul de galerie-expoziţie într-un instrument de analiză a interacţiunii operă de artă – public, desfăşurat în spaţiul public şi, în acelaşi timp, constituie o modalitate de a implementa fenomenul artistic în cotidian, astfel încât gestul plastic să fie asimilat în traiectoria fiecărui trecător, cunoscător de artă sau mai puţin.
În cadrul programului „Arta în Stradă” fundaţia a dezvoltat o serie de activităţi culturale (expoziţii, ateliere de creaţie, concerte) şi proiecte între care amintim: ,,Transport ieşit din comun”, “Debut”, Festivalul ,,AccesArt” şi Tabăra „Pastel urban”.
„Această iniţiativă a Registrului Urbaniştilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest, de decernare a diplomelor de excelenţă pentru iniţiative private în domeniul regenerării şi revitalizării urbane, a început în 2011 şi se află la cea de a III-a decernare. În acest sens le amintim pe primele două: Grupul D’Arc- dlui Saşa Moza, pentru revitalizarea spaţiilor publice şi Fundaţiei Bega – dlui Emil Cristescu, pentru implementarea conceptului Verde pentru Timişoara. Aceste diplome care recompensează în mod simbolic contribuţia investitorilor locali la creşterea competivităţii municipiului nostru fac parte dintr-un program mai amplu ce se va desfăşura pe parcursul a mai multor ani”, precizează arh. Radu Radoslav, reprezentant teritorial Registrul Urbaniştilor din România.
Diploma îi va fi înmânată vineri, 30 septembrie, lui Stelian Cirţ, preşedintele Fundaţiei Rubin.
Citiți principiile noastre de moderare aici!